nb_u47 Nokia

iPad med Google-software … fra Nokia

Nokia har avslørt sitt første nye produkt siden salget av mobilfabrikken til Microsoft. Det finske teknologiselskapet vil selge billig-iPad med innmat fra Google.

20. november 2014 av Carsten Nymann

Det ulmer i asken etter den tidligere mobilgiganten Nokia, som tidligere på året solgte mobildivisjonen til Microsoft for 40 milliarder kroner.

Offisielt skulle resten av Nokia i Finland konsentrere seg fremover om å selge nettverks- og navigasjonsløsninger.

Men nå – uken etter at Microsoft offisielt droppet Nokia-navnet på sine nyeste smarttelefoner – er finnene tilbake i maskinvarebransjen med et helt nytt nettbrett.

Nokia-nettbrett ligner iPad

N1, som kreasjonen kalles, har en 7,9-tommer skjerm, er bare 6,9 mm tykk, veier 319 gram og ligner ikke så rent lite på konkurrenten Apples iPad.

Finnene lover likevel at nettbrettet – til tross for sitt karosseri i børstet aluminium – blir betydelig billigere enn det kaliforniske designikonet.

N1 lanseres i første omgang i Kina og kommer først senere til Europa.

Med 32 GB harddisk og 2 GB RAM lander prisen på 249 dollar (cirka 1700 kroner) før MVA.

Nokia bruker Google-operativsystem

I motsetning til de nå Microsoft-eide Lumia-nettbrettene som Nokia tidligere markedsførte, er operativsystemet på den nye N1 levert av Google.

Android-operativsystemet på N1 har også Z Launcher, og det sørger for å sortere brukerens apper slik at det alltid er de mest relevante som vises.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: