Google glasses

Få værmeldingen rett i brillene

Fremtidens værmelding har stort potensial, og visuelle prognoser vil kunne oppnås med en enkel kommando til de nye Google-brillene.

1. juli 2013

Augmented Reality-briller, som den nye Google-brillen, legger et ekstra digitalt lag på virkeligheten. Det digitale laget kan presentere alle mulige typer informasjon rett i synsfeltet.

Brillene kan vise veien, de kan fortelle når neste buss går, og de kan annonsere når favorittlaget ditt har scoret. Brillene er utstyrt med en mikrofon, og når de hører en setning som starter med "ok briller", vet de at nå kommer det en kommando.

Se presentasjonsvideoen av hvordan Google-brillen virker:

I første versjon har Google-brillen bare en enkel værmelding, men mulighetene er uendelige.

I fremtiden kan bonden si "ok briller, vis nedbøren for siste måned", turisten kan si, "ok briller, vis meg vanntemperaturen", og den baneansvarlige ved tennisturneringen Wimbledon kan vurdere om det er verdt å sette i gang en kamp ved å si, "Ok briller, vis meg om det kommer til å regne i løpet av neste time".

Fremtidens værmelding

Les mer om fremtidens værmeldinger i Illustrert Vitenskaps artikkel. Er du abonnent på bladet kan du laste den ned med hjelp av knappen under.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: