4 gadgets, der forsøder sommeren

4 smarte sommerdingser

Når solen skinner, er det ikke noe bedre enn å utfolde seg med aktiviteter utendørs. Eller enda bedre: Gjøre det med sommerens mest nyskapende dingser.

31. mai 2016

Været inviterer til utendørsaktiviteter, men uansett om du skal surfe eller ligge i telt, så kan du gjøre sommeren litt morsommere med fire nye produkter.

1. Armbånd med redningsvest

Håndtaket utløser patronen med CO2 som blåser opp luftputen.

Uansett om du surfer, svømmer eller bruker kajakk, er KINGII et praktisk sikkerhetsutstyr. Den lille undervannsairbagen er innebygget i et armbånd – lett å ta på. Er uhellet ute, kan du bare trekke i håndtaket på armbåndet, noe som utløser en liten CO2-patron.

Den tilfører luft til Kingiis luftpute, slik at airbagen kan holde deg over vannet til hjelpen kommer.

2. Lysregulerende solbriller

Brillen har også en manuell funksjon – du kan styre fargen ved å trykke på brillestangen.

På sykkelturer kan du kjøre i skygge det ene øyeblikket og i skinnende sol det neste. CTRL ONE er et par smarte solbriller som korrigerer for den skiftende mengden lys selv. Det er et såkalt fotokromatisk glass som reagerer på UV-lys.

Hvis solen plutselig bryter frem, vil glassene på bare et sekund bli mørke, og når du kjører inn i skyggen, blir de lyse igjen.

3. Lykt med tilpasset effekt

Lyktens syv superskarpe LED-dioder kan lyse opp gjenstander langt unna.

Med den nye LUXOR 2 har du med et ekstra øye i mørket.

Lykten kan ved hjelp av tre innebyggede akselerometere registrere hva den blir rettet mot. Så hvis du for eksempel peker på en gjenstand langt unna, vil lykten tilpasse de syv LED-diodene, slik at de sender ut en konsentrert og smal lysstråle.

4. Solcelle-telt

To solpaneler på teltets tak gir strøm til telefonen i ødemarken.

Nå er den primitive teltturen fortid. Teltet CINCH! passer ned i en ryggsekk, slik at du kan bære det på ryggen, og det slår seg selv opp på bare noen få sekunder. Og så kjøper teltet – eller oppfinneren bak – ikke premisset om at livet i telt er et liv uten strøm.

På taket er det derfor installert to solpaneler og et lite batteri som lagrer energien fra solen. Teltet har også en vannisolert stikkontakt med en ledning, slik at du alltid kan lade opp telefonen din.

Det er heller ingen grunn til å ligge i bekmørke når solen har gått ned. Teltet har en LED-lampe som kan henge i taket.

Bli inspirert av flere sommerdingser her.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: