playing computer

Skytespill gjør oss kjappere på avtrekkeren

Vi blir bedre til å ta raske avgjørelser hvis vi trener oss opp med skytespill.

10. januar 2011

Vil man bli bedre til å ta raske avgjørelser, bør man anskaffe et skytespill til konsollen eller PC-en og plaffe i vei. I disse spillene må man nesten hele tiden bestemme seg i en fart, noe som vil prege en når det skal treffes beslutninger i andre sammenhenger.

Dette viser forsøk ved University of Rochester i USA.

Forskerne satte en gruppe testpersoner på mellom 18 og 25 år til å spille skytespill i 50 timer fordelt over noen uker. En annen gruppe spilte et mer sedat strategispill. Ingen av deltagerne hadde erfaring fra dataspill. Testpersonene ble deretter bedt om å bestemme seg for i hvilken retning et antall prikker på en skjerm beveget seg.

De to gruppene hadde nøyaktig like mange riktige svar, men de som tidligere hadde spilt skytespill, løste oppgaven opptil 25 prosent hurtigere. Forskerne konkluderte med at spillet også satte testpersonene i stand til å treffe raskere beslutninger basert på lydinntrykk. Så er det bevist: Man blir generelt sett kjappere på avtrekkeren gjennom å øve seg foran en dataskjerm, og uten at det går ut over presisjonen.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: