2016 stratolaunch

Dette skjer i vitenskapen i 2016

Mobiltelefonen lades på 30 sekunder, verdens største fly går på vingene, og Panamakanalen utvider butikken. En lang rekke tekniske landevinninger står for døren i 2016, og her presenterer Illustrert Vitenskap noen av de sprøeste.

2. desember 2015 av Morten Kjerside Poulsen

Robot plukker frukt i det nye året

Jordbruksarbeid vil i stadig mindre grad bli utført av mennesker. Landbruksroboten fra firmaet Energid er designet til å skille moden fra umoden frukt og kan finne sitroner som er skjult i bladverket. Roboten kommer på markedet i 2016.

I 2016 lader en mobil på 30 sekunder

Det israelske firmaet StoreDot satser i 2016 på storlansering av smarttelefonbatteriet sitt. Takket være kjemiske krystaller kalt nanodots, er batteriet enormt raskt å lade opp.

Utvidet Panamakanal åpner i 2016

Bli med helt ned i det mellomamerikanske mudderet og se de enorme sluseportene bli installert. Den utvidede Panamakanalen åpner i april 2016.

Verdens største fly går på vingene

Flyet Stratolaunch Carrier Aircraft er blitt utviklet for å gjøre romfart billigere. Det skal frakte raketter opp i 8–10 kilometers høyde, og derfra fortsetter rakettene selv ut av atmosfæren. Med et vingespenn på 117 meter slår Stratolaunch i 2016 rekorden som verdens største fly.

Fremtiden byr på langt mer

Solkremer i pilleform, babyer med tre foreldre og togtunneler på over 100 km. 2016 har mye mer på trappene, og du kan lese om det her:

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: