Quizbattle.no

Slik vinner du i Quiz Battle

Quiz Battle er enkelt å lære, men vanskelig å bli god i. Med disse knepene kan du øke vinnersjansene.

22. januar 2013 av Morten Østergaard, Bonnier-mester i Quiz Battle

Som alle gode spill er Quiz Battle enkelt å lære, men vanskelig å bli ordentlig god i. Hvis du spiller mot en motstander med like stor triviakunnskap som deg selv, er det det taktiske spillet som kommer til åt avgjøre kampen.

Her har du en rekke tips og knep som kan gi deg de ekstra poengene du trenger for å vinne i Quiz Battle. Noen av tipsene gjelder bare standardspillebrettet, men det er også gode generelle råd som kan brukes på de andre brettene.

Kom heldig fra start

Grunnlaget for endelige seier blir lagt allerede i de første rundene. Gjør alt du kan for å ta styringen. Du må sørge for at dere beveger dere mot de x2 og x3-kategoriene som du selv er best i.

Beveg deg f.eks. fra startfeltet og helt opp til kanten av det innerste avlukket og snu i retningen du helst vil. Da sperrer du for motstanderens muligheter til å gå den andre veien.

Ta spørsmålene i riktig rekkefølge

Når du svarer riktig på flere spørsmål på rad, blir du belønnet med ekstra poeng. Sørg derfor for å ta rett etter hverandre spørsmålene som du tror du har lettest for å klare .

Det er også ekstra poengbonus å hente hvis du svarer riktig på flere spørsmål fra samme kategori rett etter hverandre.

Samle spørsmålene

Du kan legge spørsmålene dine sammen hvis du har to i samme kategori. Da får du sjansen til å doble poengsum hvis du svarer riktig på spørsmålet.

Det er viktig at du helt fra første runde legger spørsmålene dine sammen slik at du kan få de viktige ekstrapoengene.

Sørg for å trekke et spørsmål om et emne du ikke vet så mye om, etter spørsmål om et emne du vet mye om. Da slipper du nemlig å svare på det vanskelige spørsmålet.

Tell feltene og hold motstanderen på avstand

Feltene med x2 og x3 er svært viktige. Derfor bør du ikke bare gjøre ditt beste for å lande på dem; du må også sørge for at motstanderen ikke kommer på dem.

Det er helt avgjørende at det er du og ikke motstanderen som f.eks kan legge to samlede spørsmål på et x3-felt og dermed få hele seks ganger det vanlige antallet poeng. Den som lykkes med denne manøveren og potensielt skårer flere tusen poeng, har nesten helt sikkert også vunnet spillet.

Trikset er at du må telle hvor mange felt som er fra ditt siste spørsmål i hver runde til neste x2- eller x3-felt. Det må helst være seks, slik at motstanderen ikke får mulighet til å komme dit, selv om han svarer riktig på alle sine fem spørsmål. Snu og gå motsatt vei, slik at han får litt lengre vei til de viktige feltene.

Den farlige ferden inn mot midten

Når det er kommet så langt at dere er nødt til å bevege dere inn mot spillets avslutning på midten av brettet, må du være svært forsiktig med å nærme deg x3-feltene som ikke tilhører noen bestemt kategori.

Hvis motstanderen treffer feltene, kan han velge å svare på en kategori han er god til, og dermed med stor sannsynlighet sikre seg en masse poeng. Sørg derfor også her for å slutte din runde seks felt fra bonusfeltet slik at motstanderen ikke kan nå det, selv om han får fem riktige.

Det er så viktig at x3-feltene i midten blir dine at det faktisk kan lønne seg for deg å bruke menyen til å avslutte runden før du har fått alle dine fem spørsmål, når du er seks felt fra bonusfeltet. Hvis du har noen kategorier som du ikke føler deg særlig sterk i, kan du være enda mer usportslig ved å ”brenne dem” ved å velge dem, men så svare feil med vilje, selv om du likevel kjenner svaret. Men det hørte du ikke fra oss.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: