QuizBattle 2 - FAQ - mand i sofa spiller QB

Quiz Battle 2 FAQ

Hva er nytt i Quiz Battle 2? Kan jeg bruke det samme brukernavnet i Quiz Battle 2? Gjelder Premium-statusen min fortsatt i Quiz Battle 2?

Hva er Quiz Battle 2?

"Illustrert Vitenskap Quiz Battle 2 er oppfølgeren til Quiz Battle – spilt av mer enn 3 millioner mennesker i Skandinavia. Du svarer på paratkunnskapsspørsmål i en rekke kategorier og bruker de strategiske evnene dine til å bevege deg fremover på spillbrettet. Du kan velge startpakken eller en av flere morsomme spørsmålspakker avhengig av interesse. Du kan spille Quiz Battle med vennene dine eller med tilfeldige motstandere. La deg ikke lure av at spillet er lett å komme i gang med, for Quiz Battle kan kanskje være lett å lære, men vanskelig å mestre."

Kan jeg bruke mitt gamle brukernavn i Quiz Battle 2?

Ja, du kan logge inn med samme brukernavn i Quiz Battle 2 som du brukte i Quiz Battle 1 – uansett om du har spilt Quiz Battle på mobil, nettbrett eller her på illvit.no.

Kan jeg fortsatt spille Quiz Battle 1?

Nei, Quiz Battle 1 er stengt. Men du kan hente Quiz Battle 2 gratis til nettbrettet eller mobilen din (både iOS og Android) – og logge inn med samme profil du brukte til Quiz Battle 1. Det gjelder også hvis du har spilt nettversjonen av Quiz Battle her på illvit.no.

Kan jeg spille Quiz Battle 2 i nettleseren?

Nei, du kan bare spille Quiz Battle 2 på iOS eller Android. Frem til 1. januar 2015 kan du spille nettversjonen av Quiz Battle 1 her.

Jeg får ikke endret brukernavnet, brukernavnet står oppført som ”blank”

Du må dessverre opprette en ny bruker med et nytt brukernavn. Dette gjør du ved hjelp av en ny/annen e-postadresse enn den du brukte da du opprettet din første bruker. Vi kan ikke slette eller rette i profiler. I situasjoner hvor vi ber deg om å opprette en ny bruker med en ny e-postadresse, kan du bruke en fiktiv e-postadresse hvis du ikke har en annen enn den du brukte første gangen.

Hva er nytt i Quiz Battle 2?

Quiz Battle 2 er etterfølgeren til Quiz Battle og har følgende nye funksjoner:

a) en helt ny design som forbedrer spillopplevelsen b) nye spørsmål som er utarbeidet både av brukerne og av redaksjonen i Illustrert Vitenskap c) helt nye spillbrett som gir god variasjon og nye taktiske muligheter d) en helt ny modul for personlig statistikk, som gjør det mulig å se hvordan man ligger an i forhold til venner, hvilke spørsmål man er best på, og hvilke kamper som har vært de beste

Kan jeg bruke det samme brukernavnet i Quiz Battle 2?

Ja, du kan logge inn med det gamle Quiz Battle-brukernavnet.

Gjelder Premium-statusen min fortsatt i Quiz Battle 2?

Premium eksisterer ikke i Quiz Battle 2. Du kan betale for å slippe reklame, kjøpe den nye statistikkmodulen og kjøpe individuelle spillbrett og spørsmålspakker. Du får 10 Coinz i Quiz Battle 2 hvis du har vært Quiz Battle Premium-bruker tidligere.

Jeg har glemt passordet

Du kan nullstille passordet i selve spillet. På innloggingsskjermen finnes det ”Glemt passord”-knapp. Når du trykker på denne knappen, sender vi deg en kobling som du skal trykke på. Koblingen sender deg til en nettside hvor du kan velge nytt passord. Så snart du har valgt et nytt passord, kan du gå tilbake til spillet og bruke det nye passordet for å komme inn.

Hvis dette ikke virker, oppretter du en ny bruker med et nytt brukernavn. Dette må du gjøre med en ny/annen e-postadresse enn den du brukte da du opprettet din første bruker.

Vi kan ikke slette eller rette i profiler. I situasjoner hvor vi ber deg om å opprette en ny bruker med en ny e-postadresse, kan du bruke en fiktiv e-postadresse hvis du ikke har en annen enn den du brukte første gangen.

Jeg får ikke logget inn

Prøv å avinstallere appen, og prøv deretter å installere den på nytt. Hvis dette ikke virker, oppretter du en ny bruker med et nytt brukernavn. Dette må du gjøre ved hjelp av en ny/annen e-postadresse enn den du brukte da du opprettet din første bruker. Vi kan ikke slette eller rette i profiler. I situasjoner hvor vi ber deg om å opprette en ny bruker med en ny e-postadresse, kan du bruke en fiktiv e-postadresse hvis du ikke har en annen enn den du brukte første gangen.

Hvordan sletter jeg avsluttede spill?

Trykk på det spillet du vil slette, og trykk deretter på ”Fjern” spillet til høyre på siden. Gjenta dette for alle spillene du vil slette.

Hvordan finner jeg en motstander?

Når du logger inn i Quiz Battle, ser du en knapp med teksten "Start et nytt spill". Når du trykker på denne knappen, får du en rekke muligheter til å finne motstandere. Den raskeste måten å finne noen å spille med på, er å velge en tilfeldig motstander.

Hvordan spiller jeg mot en venn?

Velg "Start et nytt spill" for å komme til "Velg motspiller"-menyen. Hvis du kjenner brukernavnet til vennen din, kan du finne ham eller henne med funksjonen "Søk etter brukernavn". Du kan også velge "Inviter en kontakt" for å invitere noen fra adresseboken, eller "Inviter Facebook-venner" for å invitere en av vennene dine derfra.

Hvis vennen din allerede er Quiz Battle-spiller, kan du velge et spillbrett og sende en invitasjon. Ellers får han eller hun en e-post med instruksjoner om hvordan man installerer Quiz Battle. Hvis du velger en Facebook-venn, får han eller hun en beskjed på veggen.

Jeg får for lette eller for vanskelige spørsmål. Hvordan velges vanskelighetsgraden?

Quiz Battle forsøker å gi deg en god spillopplevelse ved å velge spørsmål som passer akkurat til deg. Hvis du svarer usedvanlig godt på spørsmålene, vil spillet utfordre deg ved å velge vanskeligere spørsmål. Hvis du svarer feil på mange spørsmål, vil spillet forsøke å gi deg litt lettere spørsmål.

Jeg får de samme spørsmålene igjen. Hvorfor?

Hvis du har svart feil på et spørsmål, får du en ny sjanse senere, slik at du får muligheten til å lære det riktige svaret. Vi har mange tusen spørsmål (og legger hele tiden til nye), men ikke et uendelig antall. Hvis du er en veldig ivrig spiller, kan det til og med hende at du bruker opp spørsmålene.

Hvordan blir poengene mine beregnet når jeg svarer riktig?

Et riktig svar gir brukeren en basisscore på 100 poeng. Du kan få ekstrapoeng avhengig av hvor mange ganger du har svart riktig i strekk – en "streak". Du får også ekstra poeng for å plassere et spørsmål på et bonusfelt med den riktige fargen. "Streak"-bonusen blir dessuten høyere hvis alle spørsmålene tilhører samme kategori (farge). Kort sagt: Jo flere spørsmål du svarer riktig i strekk, desto flere poeng får du.

Hva betyr de forskjellig fargede feltene?

Alle spørsmål i Quiz Battle er delt inn i seks kategorier: • Geografi (blå) • Historie (gul) • Sport og fritid (oransje) • Vitenskap og natur (grønn) • Underholdning (rosa) • Kunst og litteratur (brun) Hvis du spiller et spørsmål på et farget felt som passer til spørsmålet, får du bonuspoeng for riktig svar.

Et spørsmål inneholder feil eller er dårlig formulert. Kan jeg rapportere det et sted?

Bruk "Meld fra om spørsmålet" i menyen på spillbrettet.

Hvorfor kan jeg ikke bytte mer enn 5 spørsmål?

Når du bytter spørsmål, får du nye spørsmål i en annen kategori enn dem du byttet. Da det er seks kategorier, kan du bare bytte 5 eller færre.

Hvordan får jeg høyere poeng?

Quiz Battle handler like mye om strategi som om spørsmål. Å navigere over brettet til din egen fordel er viktig for å slå motstanderen. Prøv å nå frem til bonusfeltene og hindre motstanderen i å gjøre det samme. Prøv å spare spørsmål som passer til de kategori-bonusfeltene som kommer senere på brettet. Du finner tips og triks i menyen på spillbrettet.

Når slutter et spill?

Spillet slutter når en av spillerne når frem til stjernen på brettet. Vinneren er den spilleren som har flest poeng når dette skjer.

Hvorfor hender det at Quiz Battle er tregt eller ikke svarer?

Quiz Batlle må kommunisere med spillserverne våre over Internett for å fungere. Noen ganger kan telefonen din ha dårlig forbindelse, og det kan medføre forsinkelser eller avbrytelser.

Jeg får vite at brukernavnet mitt allerede er tatt når jeg logger inn. Hva betyr det?

Hvis du bruker en annen mobilenhet, taster du inn passordet ditt, slik at ingen kan ta ditt brukernavn. Derfor oppfordrer vi deg til å angi e-postadresse og passord for kontoen din. Hvis du har logget inn med Facebook på den første mobilenheten, logger du inn med Facebook på nytt, går inn i innstillingene (tannhjulet i venstre hjørne) og taster inn passordet ditt. Nå har du et passord som du kan bruke på den nye mobilenheten. Alternativt kan du logge inn med Facebook på den nye mobilenheten også.

Hvordan angir jeg et passord?

Når du ser på listen over spill, er det en liten knapp i det øverste venstre hjørnet som ligner et tannhjul. Knappen viser innstillingene dine, og her kan du angi et passord til kontoen din.

Hvordan bytter jeg bilde?

Når du ser på listen over spill, er det en liten knapp i det øverste venstre hjørnet som ligner et tannhjul. Knappen viser innstillingene dine, og her kan du bytte bilde, angi e-postadressen din eller oppgradere til Premium. Alternativt kan du knytte Quiz Battle-kontoen til Facebook, slik at du automatisk får opp profilbildet fra Facebook. Dette gjør du ved å trykke på tannhjulet i venstre hjørne og deretter på ”Koble opp til Facebook”-knappen.

Kan jeg spille på Android-plattformen?

Illustrert Vitenskap Quiz Battle kan også spilles på Android. Hent appen i Google Play.

Når kommer det en versjon til Windows Phone?

Akkurat nå har vi ingen planer om å lansere en Windows Phone-versjon, men det kan endre seg hvis vi for forespørsler om å gjøre det.

Hvem har skapt Quiz Battle 2?

Quiz Battle er produsert av Planeto for Illustrert Vitenskap og Bonnier Publications.

Jeg får vite at brukernavnet mitt er brukt i en Bonnier-innlogging?

E-postadressen din har allerede vært brukt til å opprette en brukerkonto på et Bonnier-nettsted – sannsynligvis Illvit.no. Logg inn med det samme passordet som du bruker der.

Jeg har laget en ny profil, og dermed har Premium-utgaven og mine 19 kroner gått tapt. Hva skal jeg gjøre?

Vi kan dessverre ikke gjøre noe med dette herfra, men du har muligheten til å ta kontakt med App Store eller Google Play.

Hent Quiz Battle 2 nå

Last ned Quiz Battle 2 til iPhone, iPad eller Android-enhet. Det er gratis.

Hent appen her:

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: