bladre app 4

Spørsmål og svar: Illustrert Vitenskap e-magasin

Hvordan henter jeg appen? Kan jeg bruke den på mobilen? Hvilke blader har jeg tilgang til? Få svar på noen av de vanligste spørsmålene her.

11. juni 2013 av Kathrine Gyntzel

Hvor som helst – når som helst

Hent appen, tast inn abonnementsnummeret og få tilgang til Illustrert Vitenskap på nettbrettet og smarttelefonen. I tvil om noe? Få svar her.

Hva kan jeg?

Hvordan gjør jeg?

Problemer med appen?

## Få svar på alt nedenfor!

Når kan jeg lese e-magasinet som ny abonnent?

Som ny abonnent får du adgang til e-magasinet 3 dager før du mottar det første bladet i introduksjonstilbudet med posten.

Ved ”Ekstra utgivelser” har du adgang til utgivelser som utkommer i abonnementsperioden.

På hvilke nettbrett og smarttelefoner kan jeg lese e-magasinet?

Du kan lese e-magasinet på både Apple iPad, iPad touch og iPhone samt alle Android nettbrett og smarttelefoner.

Hvilke utgaver av e-magasiner har jeg tilgang til?

Som abonnent på Illustrert Vitenskap gir appen deg tilgang til de samme digitale utgavene som du har i papirabonnement, men maks 14 nummer tilbake. Ved ”Ekstra utgivelser” har du adgang til utgivelser som utkommer i abonnementsperioden. Hvis du ikke har abonnement på et nummer, melder appen: ”Ugyldig abonnementsnummer”.

Har jeg fortsatt tilgang til e-magasinene hvis jeg avslutter abonnementet?

Ja, så lenge du har ditt opprinnelige abonnementsnummer, kan du fortsatt se e-magasinene, selv om du ikke lenger er abonnent på Illustrert Vitenskap.

Kan jeg lese e-magasinet når jeg ikke er på Internett?

Ja, klikk på e-magasinet du gjerne vil lese. Dermed nedlastes dette eksemplaret automatisk i ”mine magasiner” i din app, og du kan lese e-magasinet derfra, selv om du ikke er på nettet.

Kan jeg få tilgang til e-magasinet på mer enn ett nettbrett/smarttelefon?

Som abonnent kan du få e-magasinet på opptil fem forskjellige nettbrett/smartelefoner – på både iOS og Android. Har du kjøpt et magasin på én enhet, er det tilgjengelig på en annen enhet. Slik gjør du: Klikk på det kjøpte magasinet i cowerflow. I pop up velger du ”Gjenskap tidligere kjøp”, logg på med samme login som da du kjøpte magasinet. Heretter har du adgang til det kjøpte magasinet på den nye enheten.

Hvordan henter jeg appen?

 • Hent din app i App Store eller Google Play.

 • Søk på "Illustrert Vitenskap" og last ned gratis app fra Google play eller App Store.

 • Klikk på et blad i appen og tast inn abonnementsnummeret.

 • Få tilgang til din samling av Illustrert Vitenskap.

Hvor finner jeg abonnementsnummeret?

Du kan finne abonnementsnummeret ditt på 4 måter:

 • Tast inn din e-postadresse her. Deretter får du tilsendt en e-post med abonnementsnummeret ditt. Det forutsetter at du ga oss e-postadressen din da du tegnet abonnement.

 • Finn nummeret på giroblankettene som følger med bladet.

 • Les velkomst-e-posten du mottok da du tegnet abonnement.

 • Sjekk betalingsoversikten hvis du er påmeldt pbs.

Finner du ingen giroblankett, velkomst-e-post eller pbs-oversikt? Kontakt da kundeservice.

Hvordan kan jeg holde meg oppdatert om når det kommer nytt nummer?

Illustrert Vitenskap e-magasinet kommer ut 18 ganger i året – tre dager før du som abonnent mottar papirutgaven i posten. Hvis du har akseptert push-beskjeder for appen, får du beskjed hver gang et nytt nummer ligger klart.

Jeg får beskjed om at abonnementsnummeret mitt er ugyldig!? Hva gjør jeg?

 • Sjekk at du har tastet inn abonnementsnummeret korrekt. Abonnementsnummeret ditt består av 10 sifre. Du må taste det inn uten mellomrom, punktum og andre tegn.

 • Har du klikket på et nummer du ikke har tilgang på? Du har bare tilgang til e-magasinene du har bladabonnement på.

 • Er abonnementet ditt gyldig? Det kan være at abonnementet ditt ikke lenger er aktivt. Du kan logge på vår online kundeservice for å se om det er tilfellet. Hvis det ikke er mulig å logge inn, kan du kontakte kundeservice her.

 • Har du forbindelse til Internett? Kontroller at du har forbindelse til Internett.

 • Har du den siste versjonen av appen? Vi oppdaterer den løpende, og du må derfor ha nyeste versjon for å kunne laste ned magasinet. Oppdater den i App Store eller Google Play.

Hvorfor kan jeg ikke laste ned appen?

Undersøk om nettbrettet/smarttelefonen har nok lagringsplass. Hvis ikke, kan det være nødvendig å slette enten apper eller filer som bilder og videoer for å få plass til appen.

E-magasinet mitt begynte å laste ned, men når jeg går inn under ”Mine magasiner”, kan jeg se at ikke hele e-magasinet er blitt lastet ned!?

 • Det kan være at nettbrettet/telefonen har mistet Internett-forbindelsen. Forsikre deg om at du fortsatt har Internett-tilgang.

 • Gå inn på appen igjen, trykk på ”Mine magasiner”, trykk og hold på det gjeldende e-magasinet inntil du får muligheten til å trykke på ”Fortsett nedlasting”.

 • Hvis dette ikke hjelper, kan du slette e-magasinet og laste det ned på nytt.

Hvorfor hakker det når jeg blar i e-magasinet?

Vent til e-magasinet er ferdig med å laste ned. Når e-magasinet er i ferd med å laste ned, legger det beslag på nettbrettets/smarttelefonens lagring og prosessor, noe som kan resultere i at det hakker når du blar.

Hvorfor vil Android-appen ikke lagre e-magasinene jeg har kjøpt?

Gå inn under preferanser i Android-appen – knappen er oppe i høyre hjørne. Under feltet ”Lagringssteder” kan du innstille hvor appen skal lagre e-magasinene du vil lese. Hvis appen er innstilt til ”Ingen”, lagrer den ingenting.

Hvorfor kan jeg ikke hente et e-magasin med min Android-app når jeg er på 3G-nettet?

Gå inn under preferanser i Android-appen – knappen er oppe i høyre hjørne. Under feltet ”Bruk mobilt nettverk” kan du innstille om appen skal laste ned e-magasiner på mobilnettet. Mange har imidlertid en begrensning i telefonabonnementet på hvor mange GB de kan laste ned i måneden, så hold øye med forbruket ditt.

Les også

Kanskje du er interessert i...

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: