ILL iPhone NO

Få mye mer ut av Illustrert Vitenskap med mobil og lesebrett

Nå er det en mye bedre opplevelse å bruke Illustrert Vitenskaps nye nettside fra smarttelefon eller lesebrett.

1. oktober 2012

Store nettsider og små skjermer er ikke noe problem – hvis nettsiden er skrudd sammen riktig. Illustrert Vitenskaps nye nettside er ikke bare full av nye artige muligheter og har et flott utseende – den er også skapt til å fungere intelligent på alle skjermer.

Uansett om du bruker PC, lesebrett eller smarttelefon, tilpasser Illustrert Vitenskap seg nå automatisk til din skjerm – også selv om du snur og dreier på skjermen.

På små skjermer kommer det nå en annerledes meny på siden. Den ligner mer på navigasjonen du som bruker opplever i diverse app-er enn på en nettside. Det gjør det enklere å få oversikt over de tallrike spennende artiklene, quizene og spillene på Illustrert Vitenskap. Du kan stryke deg frem i den nye menyen med fingeren.

Din egen profil på Illustrert Vitenskap er også blitt mye mer synlig og lett å gå til. På store skjermer vil du finne profilen din i høyre side, og der har du direkte tilgang til alle dine personlige innstillinger og sider på nettstedet: dine quizer, dine spill, dine tester og mye mer. På små skjermer blir brukerprofilen flyttet opp i toppmenyen, slik at det alltid er enkelt å finne de viktigste tingene.

Alle er på nett

Med utbredelsen av smarttelefoner og lesebrett som iPad, har bruken av Internett tatt et stort skritt i en ny retning: mange flere brukere er på nettet mye mer og bruker det hvor som helst. Mange nettsteder har lagd egne nettsider for mobiltelefon, der innhold og muligheter er redusert – eller levd med at opplevelsen fra en liten skjerm ikke er spesielt brukervennlig. Ingen av løsningene er optimale. Illustrert Vitenskap har bygd om nettsiden med en ny teknologi kalt ”Responsive Web Design”. Teknologien brukes ennå ikke av mange nettsteder, men det er kanskje den viktigste trenden i nettverdenen akkurat nå.

Sitter du ved en PC eller Mac, kan du prøve å endre størrelsen på nettleservinduet. Da er det enkelt å se hvordan nettsiden helt automatisk tilpasser seg nettleservinduet. Gjør man vinduet ganske smalt, vil Illustrert Vitenskap oppføre seg som om det blir vist på en smarttelefon. Sitter du med en iPad eller annet lesebrett, prøv å dreie skjermen.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: