NB_sommerferie_app

Tre apper som gjør reisen enklere

Apper som gjør det enklere å være på sommerferie – og komme hjem igjen. Telefonen i lommen kan brukes til mye mer enn bare å ta bilder. Med smarttelefonen som din allierte, kan du bl.a. finne veien og snakke med de lokale.

8. juli 2015 av Karine Kirkebæk

Den største hindringen for å bruke smarttelefonen og dens mange muligheter i utlandet er de fortsatt høye dataprisene. Illustrert Vitenskap viser deg tre gratis apper som ikke krever dataroaming, og som kan gjøre det enklere å reise.

Ulmon – finn veien i storbyen

Skal du på storbyferie, og er du lei av utbrettbart kart? Produsenten Ulmon har laget et digitalt alternativ. Ulmons City Maps 2Go guider deg rundt i stort sett samtlige storbyer – deriblant London, Washington, Paris, Roma, Bangkok, New York, Dubai, Tokyo, Singapore og Berlin.

Skjermbilde fra Ulmons kart over Washington

Via GPSen viser kartet deg din nøyaktige plassering, og du kan selv markere steder, f.eks. hotellet ditt, på kartet. Mens du er frakoplet. For kartet ligger nemlig på telefonen og krever ikke dataroaming. Du kan også få forslag til restauranter og severdigheter.

Word Lens – oversett all verdens språk

Fortvil ikke hvis du skal til et land hvor du ikke forstår språket. Med World Lens kan du bare rette kameraet mot f.eks. informasjonstavlen på Moskvas jernbanestasjon eller menyen i Beograd. Og straks vil du få oversatt teksten til engelsk.

Appen virker på Android. Google Translate-appen har en tilsvarende tjeneste, men her er det nødvendig med dataroaming.

Jet Lag Rooster – bevar nattesøvnen

Døgnrytmen er synkronisert til å strekke seg over en periode på ca. 24 timer. Og når vi krysser flere tidssoner, blir vårt indre ur forvirret. Men appen Jet Lag Rooster kan hjelpe.

Man må bare fôre appen med opplysninger om hvor og når du skal fly, og når du pleier å sove og stå opp. Ut fra informasjonen forteller den når det er best å legge seg og å stå opp for å få døgnrytmen på rett kurs igjen.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: