Norris Geyser Basin Yellowstone

Ung mann oppløst av syre i Yellowstone nasjonalpark

En syreholdig kilde har fullstendig slukt en ung amerikansk mann på ulovlig badetur i nasjonalparken Yellowstone. Det eneste som ble igjen, var flippfloppene hans.

24. november 2016 av Mikkel Skovbo

Du må holde deg på stiene i Yellowstone National Park.

Det må være den tragiske lærdommen av 23 år gamle Colin Nathaniel Scotts fall i en nesten kokende og syreholdig kilde i et avsidesliggende hjørne av parken.

Ulykken skjedde i juni, men den offisielle rapporten om dødsfallet har først kommet nå.

Redegjørelsen vitner om ungdommelig dumdristighet og en grufull død.

Snublet ned i en glohet syrepøl

Ulykken inntraff etter at Colin Scott og søsteren hans hadde gått ned fra de trekledde gangbroene i området og gått inn i et minefelt av glohete, termiske kilder på egen hånd.

Yellowstoneparken ligger over et vulkansk hot spot der det syder og bobler i store, sammenraste vulkankrater, såkalte calderaer. Parken har verdens største konsentrasjon av varme kilder, i alt ca. 10 000.

Colin og søsteren var på ”hot potting”, en farlig og ulovlig trend der særlig unge besøkende bader i de varme kildene.

Da Colin gikk ned ned for å kjenne på vannet, gled han ifølge søsterens forklaring og havnet i en kilde som både var nesten 100 grader varm og ekstremt syreholdig.

Norris Geyser Basin (rød prikk) er en vulkansk høyde i det nordvestlige hjørnet av Yellowstone. Parken ligger i Wyoming, Montana og Idaho.

Klær og knokler hadde etset bort

Parkvokterne var ikke i stand til å redde Colins lik umiddelbart etter ulykken pga. et voldsomt tordenvær.

Dagen etter fant de et par flippflopper på kanten av pølen, mens alle andre rester av Colin hadde forsvunnet i syrepølen.

"På veldig kort tid skjedde det en betydelig oppløsning”, sier parkvokteren Lorant Veress til den lokale nyhetsstasjonen KULR.

Vannet i de varme kildene i Norris Geyser Basin er ekstremt surt i forhold til det mer basiske vannet andre steder i parken fordi vulkanbekkenet får tilført syreholdige kjemikalier fra grunnen

Yellowstones’ varme kilder har krevd 22 dødsoffer siden 1890.

Les også

Kanskje du er interessert i...

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: