Jørn Hurum top

Her er ekspertene som skal guide deg på Svalbard

Den verdensberømte naturfotografen Mattias Klum og den internasjonalt anerkjente paleontologen Jørn Hurum er noen av ekspertene som underveis på turen vil introdusere deg for Svalbards betagende og dramatiske natur.

27. oktober 2015

Mattias Klum

Naturfotograf

Fotografen Mattias Klum er med på turen som fotoguide og ekspert.

Han har fotografert profesjonelt siden 1986 og har flere ganger arbeidet på Svalbard med blant annet isbjørner. Han har reist over store dele av verden med kameraet sitt og leverer bilder til National Geographic.

Klum har også tatt bilder for BBC, New York Times og en rekke andre aviser og tidsskrifter. Han holder også foredrag for kunder som IKEA, Apple og Verdens naturfond.

Film er det også blitt. Dokumentarer om Borneos regnskog og truede løver i Asia, som for øvrig er laget sammen med hustruen og kollegaen Monika Klum.

Jørn Hurum

Paleontolog

På krysstoktet kan du dra på fossiljakt med Jørn Hurum, som har funnet enestående fossiler av fortidens havmonstre på Svalbard.

Jørn Hurum er verdenskjent, norsk paleontolog, professor ved Naturhistorisk Museum ved Universitetet i Oslo og dessuten en fremragende og prisbelønnet vitenskapsformidler.

Jørn Hurum forsker i dinosaurer, primitive pattedyr og plesiosaurer og har et inngående kjennskap til dinosaurfunn på Svalbard.

Jens Henneberg

Publisistisk sjef for Illustrert Vitenskap, HISTORIE, National Geographic og Digital FOTO.

Jens Henneberg har reist på alle verdens kontinenter og har en spesiell forkjærlighet for kalde strøk.

Han har deltatt i skiekspedisjoner til blant annet Nordpolen og på Svalbard.

Jens Henneberg er fotoguide, og hans spesialfelt er natur- og dokumentarfotografi.

Sebastian Relster

Sjefredaktør i Illustrert Vitenskap og ekspedisjonsleder.

Sebastian Relster er utdannet journalist med 20 års erfaring i formidling av favorittemnene historie og vitenskap. Han har en spesiell svakhet for gadgets, polare strøk og dyphavsforskning.

Han er en ivrig amatørfotograf, med trykk på amatør, og trives best i friluft, gjerne på vei opp mot en fjelltopp eller mot horisonten i båt.

Sebastian har foretatt en prøveseilas med M/S Nordstjernen og tilrettelagt den skreddersydde leserreisen.

Henrik Elling

Sjefredaktør i HISTORIE

Henrik Elling har de siste 15 årene beskjeftiget seg med å formidle historien gjennom undervisning, foredrag, artikler og bøker, og siden 2013 som sjefredaktør i HISTORIE.

Henrik kjenner til Svalbards barske historie som hvalfangermekka og senter for gruvedrift.

Klaus Nygaard

Sjefredaktør i Digital FOTO

Klaus Nygaard var blant de første til å hoppe på den digitale fotobølgen for så langt tilbake siden som 1996.

Har siden 2003 vært sjefredaktør i magasinet Digital FOTO og vil på turen til Svalbard kunne svare på spørsmål vedr. kamera- og fototeknikk. Klaus er ellers utdannet journalist.

Karen Gunn

Sjefredaktør i National Geographic

Karen Gunn har 15 års erfaring i å formidle kunnskap om forskning, oppdagelsesreiser, natur og kultur i National Geographic.

Som ekspert på National Geographics allmennyttige fond er hun med på å dele ut legater til forskere og oppdagelsesreisende som paleontolog Jørn Hurum, polarforsker Børge Ousland, marinarkeolog Johan Rönnby og oppdagelsesreisende Lars Larsson.

Karen er cand.scient.pol med en forkjærlighet for arkeologi, fossiljakt og arktisk dyreliv.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: