svalbard1

Program for Svalbard-ekspedisjon 2016

Bli med oss på 6 dagers krysstokt til Svalbard i juli 2016 og opplev arktisk sommer og enestående natur og historie. Her kan du se programmet for turen.

26. oktober 2015

Det venter deg store opplevelser på Illustrert Vitenskaps krysstokt til Svalbard. Her er dagsprogrammet.

Dag 1: Torsdag

Ankomst Longyearbyen

Ankomst Longyearbyen med fly sent torsdag kveld, og den unike reisen begynner. Guidene våre møter oss på flyplassen og sørger for transport til Spitsbergen Hotel, hvor vi sjekker inn for natten.

Med oss er bl.a. den verdensberømte National Geographic-fotografen Mattias Klum, som under turen vil holde fotoworkshops og foredrag om sine mange års erfaring med naturfotografering.

Dag 2: Fredag

Fossiljakt på Janusfjellet

Frokost inntas i hotellets restaurant før vi bruker formiddagen til å utforske Longyearbyens spennende historie.

Etter lunsj stevner vi ut med det historiske skipet MS Nordstjernen med plass til 150 gjester – men ekspedisjonen har bare plass til 100 gjester for å sikre at alle får mest mulig ut av foredrag, workshops og turene på land.

Vi seiler mot øst opp til Janusfjellet, hvor vi går i land. Der vil en av Nordens dyktigste fossiljegere, Jørn Hurum, være guiden vår når vi jakter på spor etter bl.a. den 150 millioner år gamle svaneøglen.

På tampen av ettermiddagen møter vi alle til et foredrag med en av ekspedisjonslederne, som tar for seg dagens opplevelser og forbereder oss på neste dag. Mett av opplevelsene fordøyer vi inntrykkene, mens skipet setter kursen mot nord og glir forbi majestetisk breis, fjorder og fjell.

Dag 3: Lørdag

Hvalfangere og iskalde dukkerter

Vi ankommer Spitsbergens nordvestlige hjørne, som Willem Barentsz oppdaget i 1596.

Innseilingen i den vakre Magdalenefjorden vil ta pusten fra de fleste, men når vi har nytt synet, er det tid for eventyr og – kanskje – iskalde opplevelser. I små motorbåter drar vi inn til land, der vi kan utforske de gamle hvalfangstplassene og de dristigste av oss får muligheten til å ta en dukkert langt nord for polarsirkelen.

Som de andre dagene avslutter vi med en debriefing og korte foredrag om alt det vi har opplevd.

Dag 4: Søndag

Liefdefjorden og champagne til sjøs

Vi setter kurs mot nordøst og opplever de flotte, urgamle fjordene nordpå. For å få de beste fotomulighetene drar vi ut i små motorbåter slik at vi kan komme så tett innpå som mulig, bl.a. til den imponerende, asurblå isveggen Monacobreen.

Alle deltagerne på ekspedisjonen får med en kikkert i goodiebagen slik at vi kan nyte scenarioene som utspiller seg, full ut.

Canon og Nikon stiller et utvalg av sine beste objektiver til rådighet på turen, og du får anledning til å prøve noen av de mer eksotiske glassene. Og Digital Fotos sjefredaktør Klaus Nygaard hjelper deg gjerne med det perfekte blinkskuddet.

Hvis isforholdene er gunstige, passerer vi senere på dagen 80 grader nord, hvilket selvfølgelig feires med champagne.

Dag 5: Mandag

Kongsfjorden og Ny-Ålesund

Tilbake seiler vi nedover Kongsfjorden og Krossfjorden, hvor vi går i land og utforsker bl.a. fuglefjell og hvalrossplasser.

Utpå ettermiddagen stevner vi inn til Ny-Ålesund. Der vil ekspedisjonens eksperter innvie oss i byens fargerike fortid som kullgruveby og ta oss med på verdens nordligste maritime forskningssenter.

Når vi forlater Ny-Ålesund, fortsetter vi sørover langs kysten og returnerer til Isfjorden.

Dag 6: Tirsdag

Longyearbyen

Med de fantastiske opplevelsene og kameraet fullt av enestående bilder ankommer vi Longyearbyen med et livslangt minne i bagasjen.

Alle som en har vi lært mer om historien og naturen i et av verdens mest unike områder langt nord for polarsirkelen – og i tillegg har vi fått oppleve noen av Nordens ledende eksperter fortelle om fossiler, fotografering, natur og historie.

(Vi tar forbehold om endringer)

MS Nordstjernen: Et flott, historisk skip

MS Nordstjernen ble bygget i 1956 og har elegante, klassisk linjer. Det har seilt i norsk kysttrafikk i mer enn 50 år og har vært en del av livsnerven i Nord-Norge.

Nå har skipet vært igjennom en omfattende restaurering, men har allikevel beholdt mye av det klassiske interiøret og det har fortsatt all sin originale kunst om bord. Skipet er oppført på listen over norsk kulturarv og er altså noe helt spesielt.

Her er det en atmosfære som man knapt vil finne på noe annet skip. Lugarenes størrelse og deres innredning gjenspeiler standarden på 1950-tallet og er derfor noe enklere enn på et nytt skip.

|

Kort om turen

  • Reisedato: 14.–19. juli 2016
  • Priser fra kr 20.350,- eksklusiv fly
  • Foredrag om bord med den verdensberømte naturfotografen Mattias Klum.
  • Fossiljakt og foredrag med den internasjonalt anerkjente paleontologen Jørn Hurum.
  • Spesialutdannede guider viser deg natur og historie.
  • Hver deltager får en velkomstpakke med en vanntett tursekk, kikkert, kart og et 100-siders spesialmagasin med de beste artiklene om naturfotografi, isbjørner og polarforskning.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: