Rovfisker skal bli vegetarianere

En firedel av fisken vi spiser, stammer fra merder i hav og dammer. Umiddelbart kunne man tro at det økende antallet havbruk letter trykket på naturlige bestander av matfisk som er truet av overfiske. Men det gjelder ikke for rovfisk som laks og ørret, for der brukes det tre kilo fôrfisk for å avle frem en laks på en kilo. Løsningen er å gjøre oppdrettet rovfisk til vegetarianere og gi dem en diett av soya, mais, solsikkefrø, rapsfrø og hvetegluten tilsatt aminosyrer og enzymer som ikke finnes i planter.

1. september 2009

En firedel av fisken vi spiser, stammer fra merder i hav og dammer. Umiddelbart kunne man tro at det økende antallet havbruk letter trykket på naturlige bestander av matfisk som er truet av overfiske. Men det gjelder ikke for rovfisk som laks og ørret, for der brukes det tre kilo fôrfisk for å avle frem en laks på en kilo. Løsningen er å gjøre oppdrettet rovfisk til vegetarianere og gi dem en diett av soya, mais, solsikkefrø, rapsfrø og hvetegluten tilsatt aminosyrer og enzymer som ikke finnes i planter.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: