Døden lurer på Mount Everest

INTERAKTIVT FJELL:Døden på Mount Everest kommer i mange avskygninger. De største farene, utover høydesyke, er snikende kulde, et plutselig fall eller et overraskende skred. Klikk deg med på en livsfarlig klatretur.

Siden 1922 har godt og vel 280 mennesker mistet livet på verdens høyeste fjell. Mange er rett og slett forsvunnet, og Everest er i dag verdens høyeste gravplass.

Vi har samlet en håndfull av de mest beryktede hendelsene fra Mount Everests blodige historie. Trekk pusten og klikk deg med på en farefull ferd under Verdens tak:

INFO: Den vanligste ruten opp Everest går fra sør over det såkalte Sørskaret, blått. De gule trekantene viser de forskjellige leirene eller "camps" på vei mot toppen.

Se også: Stort tema om menneskets farefulle ferd til Mount Everest.

Mount Everest krever stadig ofre

De siste to årene har 35 fjellklatrere omkommet på Mount Everest. Og med gjennomsnittlige vindhastigheter på 150 km/t og en gjennomsnittstemperatur på -19 °C på toppen, er det da heller ikke alle gitt å beseire det forlokkende fjellet. Les mer om våghalsenes tapre forsøk i vår artikkel:

Knust og kvalt av enorme snø- og ismasser. Slik endte drømmen for minst 35 fjellklatrere på Mt. Everest de siste to årene. Ekstrem vind og kulde er kjente motstandere i kampen om å nå til topps på verdens høyeste fjell, men nå får skredene også en dødelig hovedrolle. Dødens fjell krever nye ofreDødens fjell krever nye ofreDødens fjell krever nye ofre Les hele artikkelen