Åtte livsfarlige reisemål på planeten

INTERAKTIVT KART:Lei av Syden? Hva med Bermuda-triangelet i stedet? Eller kanskje et fjell som dreper hver tredje klatrer, en region hvor et enormt jordskjelv kan skje når som helst, eller en innsjø full av giftgass? Den gode nyheten er at en enveisbillett holder.

Bli med til Bermuda-triangelet, Annapurna-fjellet og kvelersjøen Nios

Skip forsvinner sporløst i Bermuda-triangelet, fjellklatrere styrter i døden fra Nepals notoriske fjelltopp Annapurna, og giftgasskyer driver mot land fra Niossjøen i Afrika.

Vi har samlet åtte av Jordens mest adrenalinfremkallende reisemål i et klikkbart verdenskart. Klikk deg med på oppdagerferd i den livsfarlige naturen. God fornøyelse.

Hold deg fast og bli med til rommets svar på Bermuda-triangelet

Det er ikke bare på Jorden at man bør velge sine reisemål med omhu. Satellitter og astronauter som suser igjennom The South Atalantic Anomaly – et hull i Jordens magnetfelt over Sør-Atlanteren – risikerer å bli truffet av farlig kosmisk stråling. Lær mer i vår artikkel:

Jordens magnetfelt beskytter oss mot stråling fra rommet, men over Sør-Atlanteren er det hull i skjoldet. Der er strålingen så intens at astronauter får synsforstyrrelser, Hubble-teleskopet kutter ut og satellitter svimer av. Forskerne frykter at fenomenet er det første varselet om at det livsviktige magnetfeltet kan gå i oppløsning. Rommets Bermuda-triangel Les hele artikkelen