Mexico city

Studie: Her finner du de største ignorantene

Hvor stor prosentandel av befolkningen i ditt land er overvektige? Og hvor mange tror ikke på en gud? Det har alle problemer med å svare på, men ingen har like store problemer som mexicanerne.

2. mai 2016 av Babak Arvanaghi

Vi får problemer når vi skal gjette hva gjennomsnittsalderen er i landet vårt, eller hvor stor del av befolkningen som er immigranter.

Men det finnes ett land hvor de er dårligere til å bedømme egne leveforhold enn alle andre: Mexico.

Det viser en studie fra det britiske forskningsinstituttet Ipsos MORI, som har intervjuet over 1500 personer fra 33 ulike land.

Verst var det i Mellom-Amerika

Spørsmålene lød blant annet: "Hva er gjennomsnittsinntekten i landet ditt?" og "Hvor stor del av kvinnene er i arbeid?".

Her kan du se hvor stor del av befolkningen folk trodde var immigranter, og hvor stor del som faktisk er det. Klikk på bildet for å se all statistikken.

Vi kjenner ikke egne leveforhold

Resultatene er offentliggjort i rapporten Perils of Perception 2015. Konklusjonen var at det står dårlig til over hele linja, når vi skal bedømme leveforholdene i de landene vi bor i.

Når alle svarene ble lagt sammen, klarte Mexico seg dårligst. Topp 10 ser slik ut:

 1. Mexico

 2. India

 3. Brasil

 4. Peru

 5. New Zealand

 6. Colombia

 7. Belgia

 8. Sør-Afrika

 9. Argentina

 10. Italia

Vi overvurderer mediehistorier

Ifølge Bobby Duffy, som har stått i spissen for undersøkelsen, skyldes alt dette feilinformasjon omkring emner som er utpekt som samfunnsproblemer.

 • Vi vet fra tidligere forskning at vi har en tendens til å overvurdere det vi bekymrer oss for, sier han i forbindelse med rapporten.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: