nb_u43 sextracker

Sexmåler teller kosestundene

Seksuelle utskeielser kan snart føye seg til listen over aktiviteter vi registrerer på smarttelefonene, ifølge en gruppe italienske forskere.

20. oktober 2014 av Carsten Nymann

Allerede teller vi både kalorier og løpeturer, og snart kan det være antall støt og stønn snarere enn skritt og kilo, som du legger på facebook.

Et team italienske forskere har utviklet et akselerometerbasert, bærbart sensorsystem som holder nøye øye med bevegelsene bæreren foretar under samleie.

Teknologien er utviklet til medisinske formål. Men ifølge forskningsleder Dr. Gastone Ciuiti kan systemet videreutvikles til en personlig sexmåler, som ligner systemene f.eks. løpere bruker til å dokumentere treningen.

Skal hjelpe mot sexproblemer

Italienernes sexmåler har vært testet i en rekke forsøk med simulerte samleier, beskrevet i det vitenskapelige tidsskriftet Uroloy.

Instrumentets akselerometer registrerer samtlige bevegelser som personene utfører og kan dermed brukes til å dokumentere om f.eks et legemiddel mot impotens fungerer eller ikke.

Fra bilulykke til sexregistrering

Ved hjelp av elektromagnetisme måler et akselerometer bevegelse i forhold til statisk tyngdekraft.

Teknologien brukes i alt fra datamaskiner der akselerometeret registrerer om du mister PC-en, til biler der de utløser kollisjonsputene i riktig nanosekund.

Italienernes sexinstrument kombinerer akselerometerets egenskaper med “3D Motion Capture”-teknologi, kjent fra f.eks. dataspill der figurenes bevegelser er basert på levende skuespillere.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: