Sex tema

Får du nok sex?

I gjennomsnitt har vi sex én gang i uken. Det er mindre enn det både menn og kvinner betegner som optimalt.

1. april 2015 av Gorm Palmgren

Sex én gang i uken

Man kan neppe holde seg i form med én enkelt omgang lakengymnastikk i uken, men mer blir det ikke for gjennomsnittet av menn og kvinner.

Når man tar i betraktning at et gjennomsnittlig samleie ifølge en amerikansk undersøkelse fra 2004 bare tar 7 minutter, lyder det kanskje ikke som så mye.

Sexlysten trives også i alderdommen

De unge har mer sex enn de eldre, og seksuell aktivitet synker gjennom hele livet, men forskjellen er ikke så stor som man umiddelbart skulle tro.

I aldersgruppen 16–24 år 'gjør de det' i gjennomsnitt litt over 5 ganger i måneden, mens det i pensjonsalderen tross alt blir til rundt 2 ganger.

Hormoner styrer sexlysten

Forskjellen skyldes først og fremst at unge mennesker produserer flere kjønnshormoner og dermed har større lyst på sex, men det spiller sannsynligvis også inn at man som eldre typisk har kjent partneren sin i lang tid og derfor kanskje ikke har samme seksuelle nysgjerrighet overfor hverandre som tidligere i forholdet.

Få oversikt over størrelsen på penis blant verdens menn.

Vi får for lite

Når man ser resultatene av en australsk undersøkelse av nesten 20 000 menn og kvinner fra 2006, kan man godt undre seg over at folk ikke går i seng med hverandre noe oftere.

I undersøkelsen svarte den gjennomsnittlige mann at han helst ville hatt sex 4–6 ganger i uken. Kvinnene var enige i at de fikk for lite og ville foretrukket sex 2–3 ganger ukentlig.

Begge kjønn føler seg altså seksuelt underernært, og det burde det jo vært en enkel løsning på.

Får DU for lite sex?

– eller for mye? Og får du mer enn andre? Ta sextesten vår, og sjekk hvordan det står til med sexlivet ditt sammenlignet med andres.

Kilder

The New Naked: The Ultimate Sex Education for Grownups. Dr. Harry Fisch, 2014

Sexual Practices at Last Heterosexual Encounter and Occurrence of Orgasm in a National Survey The Journal of Sex Research Volume 43, Number 3, 2006

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: