nb_u09 Naked photos

Google legger håndjern på hjernens sexlyst

De Google-eide blogguniversene Blogger og Blogspot dekker nå til brukernes nakenbilder. I følge forskerne setter bilder av blottet hud hjernen vår på overtidsarbeid raskere enn alle andre bilder.

26. februar 2015 av Carsten Nymann

Du kjenner godt til det. Du sitter og scroller gjennom dagens nyheter, blogginnlegg eller facebook-oppdateringer og plutselig krisebremser blikket ditt midt på siden.

Bilder av nakne eller sparsomt påkledde personer har en så kraftig effekt på oppmerksomheten at ingen andre bilder kan konkurrere. Og fenomenet skyldes ikke at du har en spesiell tankegang.

Finske forskere har undersøkt hvordan hjernen fysiologisk reagerer på forskjellige bilder, og nakenbilder aktiverer i løpet av 120 millisekunder langt flere nevrale nettverk i et bestemt område av hjernen enn bilder av f.eks. en bil.

Les også: Hjernen tenner på sex

Nakenbilder på Google aktiverer partnerradaren

I følge forskerne skyldes hjernens reaksjon på nakenbilder angivelig at vi fra naturens side er utstyrt slik at vi så raskt og effektivt som mulig kan identifisere og utvelge seksuelle partnere.

Selv om du ikke nødvendigvis bevisst oppsøker nakenbilder på nettet – og selv om de ikke nødvendigvis forekommer i stort antall på nettsidene du besøker – gjør nakenbildene et dypt inntrykk, noe som for noen kan virke støtende.

Google bannlyser nakenbilder

Nakenbildenes gjennomslagskraft får nå internettgiganten Google til å ”låse” brukernes seksuelt betonte bilder på bloggtjenestene Blogger og Blogspot, slik at bare bloggerne selv samt inviterte gjester kan se dem.

Samtidig har det kontroversielle nettstedet Reddit, som tidligere har lagt ut lekkasjerammede kjente kvinners nakenbilder, innført forbud mot nakenbilder og bilder med seksuelt innhold.

Les også: Politivåpen skyld i nakenlekkasje

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: