nb_u50 Lingerie

For menn rimer undertøy med sex

Blonder, strømpebånd og hofteholdere vekker mannens indre dyr, hevder en ny undersøkelse. Forsøk med rotter viser hvordan hjernen lærer å assosiere bekledning med sex.

10. desember 2014 av Carsten Nymann

Hvorfor er undertøy så populært hos menn – vel å merke på kvinner?

En ny undersøkelse ved det kanadiske Concordia University i Montreal tyder på at menn har lært å forbinde sex med spesifikke klesgjenstander som undertøy.

Sexatferd i dyreriket

Umiddelbart lyder utsagnet innlysende, og forskernes arbeid har da også været fokusert på å belyse seksuell atferd i dyreriket fremfor å løfte laken hos menneskerasen.

Likevel mener en av undersøkelsens opphavsmenn, psykologen Gonzalo R. Quintana Zunino, at resultatene kan brukes til bedre å forstå seksualdrift hos mennesker.

Utkledde rotter i sexforsøk

Forskerne lot en gruppe jomfruelige hannrotter ha sex med hunnrotter som var kledd i en spesiell frakk.

Etter dette valgte rottene konsekvent å pare seg med hunnrotter som hadde frakk, og selv jomfruelige hannrotter som ikke hadde personlig erfaring med undertøysrottene, foretrakk dem.

Undertøy setter hjernen i sexberedskap

Forskerne analyserte deretter rottenes hjerner og oppdaget at aktiviteten i rottenes lystsenter var høyere blant hannrotter som hadde sex med påkledde hunnrotter, enn hos hannrotter som var ”satt til” å pare seg med nakne hunnrotter.

Særlig dette aspektet mener Zunino og co. muligens kan overføres til mennesker, der menn enten via erfaring eller kultur har lært at undertøy er garantert sex – og økt nytelse.

Kvinner lar seg også styre av driftene

De basale driftene styrer ikke bare mannens atferd. Når kvinnen har eggløsning, kan hun ikke få hulemann nok. Les mer her:

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: