nb_u48 p-piller

P-piller gjør stygge menn vakre

Kvinner stiller mindre krav til menns utseende når de bruker hormonpåvirkende p-piller, viser ny undersøkelse. Problemene oppstår når kvinnene slutter med pillene.

27. november 2014 av Carsten Nymann

At kvinners valg av partner delvis er styrt av hormoner som skyller rundt i kroppen f.eks. under menstruasjon eller eggløsning, har utallige undersøkelser vist.

Men nå forbinder en ny rapport for første gang bruken av p-piller med kvinners partnervalg – og den undersøker ikke minst hva som skjer hvis kvinnene slutter å ta pillene.

Fruktbare kvinner vil ha muskler

Ifølge rapporten som er offentliggjort i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences, er kvinner som bruker p-piller tilbøyelige til å finne seg uattraktive menn.

Ifølge en teori skyldes dette at kvinner som har eggløsning rent evolusjonært vil søke maskuline menn som kan føre slekten videre, mens de uten eggløsning søker andre kvaliteter hos partneren.

Tømmermennene rammer hardt

Forskerne bak den nye rapporten har deretter undersøkt hvor lykkelige disse kvinnene har vært i forholdet etter de har sluttet å bruke p-piller.

Et uavhengig fagpanel ble først satt til å vurdere mennenes attraktivitet, og deretter ble kvinnene intervjuet.

Det viste seg at kvinnene som hadde sluttet med p-pillene etter å hadde møtt en mann som ble vurdert som ikke-attraktiv, var mindre lykkelige enn de som hadde valgt en penere mann.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: