lilla jobbintervju

Lilla klær er jobbintervjuets joker

Det kan være helt avgjørende hvilken farge du har på klærne på et jobbintervju eller en date. Den svarte blusen kan for eksempel skade ditt fremtidige parforhold.

16. desember 2015 av Karine Kirkebæk

Tenkte du over hva du tok ut av skapet i morges? Det er de færreste som kler seg i blinde, men klærne sender ubevisste signaler til omgivelsene. Flere undersøkelser innenfor fargepsykologi viser at noen farger er langt bedre enn andre når du skal på jobbintervju, på date eller på fest.

Til det fryktinngytende jobbintervjuet

Det er flere forslag til hvordan du bør kle deg til et jobbintervju, der du helst skal utstråle ukuelig ro, overskudd og dyktighet. Derfor bør du ta på deg enten blått eller lilla når du skal utsettes for et drøss av spørsmål om din faglige dyktighet og din største svakhet.

Den blå skjorten eller blusen er et sikkert valg, da den blå fargen i alle dens nyanser utstråler rolighet.

Undersøkelser (pub.: Journal of the Academy of Marketing Science) viser også at folk anser eieren av den blå skjorten for å være kompetent.

Den lilla blusen er jobbintervjuets joker. Her sitter du med gode kort med hensyn til å få jobben, fordi du vil fremstå som autoritær, sofistikert og innflytelsesrik.

På den første daten

Du skal på date. Hva tar du på deg? Det spørsmålet kan allerede melde seg flere dager før det store stevnemøtet. Men du bør ikke bare tenke på hva som fremhever de flotte øynene dine.

Det avhenger selvfølgelig av hva du vil ha ut av daten, men fargen rød sender ut mange gode signaler til en date. Med en rød kjole utstråler du datemessig sett ubevisst mange gode signaler: begjær, begeistring og kjærlighet.

Til gjengjeld bør du ikke ta på deg svart hvis du skal på date. Det vil kunne virke avskrekkende på vedkommende, da svart indikerer at du er engstelig, dyr i drift og i sorg.

Til den store festen

Hvis du skal på fest og kler deg i gult eller grønt, kan du regne med å bli oppfattet forskjellig. Den gule fargen sender riktignok signaler om at du er glad – men også at du kan være sjalu.

Noe grønt tilbehør signaliserer at du er et menneske med god smak, men at du også har en tendens til å misunne dine medmennesker.

Så kanskje du alltid bare skal gå i hvitt, som er gledens, oppriktighetens og renhetens farge.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: