Topbillede kropssprog

Kroppsspråket ditt gjør deg smartere

Vil du ha bedre hukommelse og konsentrasjon, og mer treffsikre tanker? Sørg for å plassere armer og bein i riktig stilling.

13. juni 2017 av Gorm Palmgren & Jesper Bindslev

1. Bli smartere med armene i kors

Når du skal løse en vanskelig nøtt, er det ikke likegyldig om du sitter med armene i kors eller lar dem ligge avslappet på lårene.

I et eksperiment på University of Rochester skulle forsøkspersonene danne så mange ord som mulig ut fra de samme bokstavene. Når de hadde armene i kors, klarte de å finne fram til 21 prosent flere ord.

>> IQ-TEST: Test IQ-en i Illustrert Vitenskaps store IQ-test

Ifølge forskerne skyldes det sannsynligvis at hjernen forbinder denne kroppsholdningen med løsningsorientert atferd.

2. Hold fokus ved å utstråle styrke

Hvis du har problemer med å konsentrere deg om en oppgave, bør du klaske beina på bordet, eller reise deg opp og lene kroppen framover med hendene plantet på bordplaten.

I et eksperiment ved Columbia University målte forskere et mer testosteron og mindre kortisol i blodet hos personer som inntok disse dominerende positurene. Mer testosteron styrker evnen til å ta beslutninger.

3. Knytt nevene for å huske

Knytt høyre hånd når du skal lære noe nytt, og så knytter du venstre hånd når du skal huske det igjen.

Dette overraskende rådet stammer fra et forsøk fra Montclair State University. Forsøksdeltakerne klemte om en gummiball i 45 sekunder like før de skulle lære 36 ord utenat. Senere klemte de på ballen igjen like før de skulle huske ordene.

Ved å klemme først med høyre og så med venstre hånd husket de dobbelt så mange ord som når de gjorde det i motsatt rekkefølge.

Det skyldes at de to typene av hukommelse styres av hver sin hjernehalvdel og kan aktiveres ved å bruke den hånden hver av dem styrer.

TEST din egen IQ her:

Illustrert Vitenskap står trolig bak nettets mest nøyaktige og vitenskapelig validerte IQ-test - utviklet på bakgrunn av den universelt anerkjente WAIS-III testen (Wechsler Adult Intelligence Scale III).

Dette er det nærmeste du kan komme en nøyaktig måling av IQ-en din.

>> IQ-TEST: Test IQ-en i Illustrert Vitenskaps store IQ-test

IQ-TEST EMBED

Ferie gjør deg dummere

14 dager i en liggestol kan kutte 20 poeng av intelligensen din. Heldigvis kan du ta igjen det tapte. Du kan få flere effektive metoder til å styrke hjernen i denne artikkelen:

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: