Toilet

Sitter du feil på toalettet?

Vi lar endetarmen arbeide hardere enn nødvendig når vi går på toalettet. Det er konklusjonen i en undersøkelse, som også har funnet svaret på hvordan du kvitter deg med avføringen på en mer hensiktsmessig måte.

27. april 2016

Den vestlige sittestillingen på toalettet er ikke den beste.

Stillingen klemmer endetarmen sammen og gir den en knekk, slik at personen må presse mer for å få ut avføringen, noe som øker risikoen for blant annet hemoroider og hard mage.

Slik bør du gjøre

Det er bedre å sitte på huk.

En israelsk studie fra 2003 viste at forsøkspersoner bare brukte 50 sekunder på å kvitte seg med avføringen når de satt på huk, mens et sittende toalettbesøk varte i 130 sekunder.

Når beina trekkes opp mot brystet, rettes endetarmen ut, slik at avføringen lettere kan passere.

VIDEO: En avføringsskammel kan få det hele til å gli litt lettere ...

Riktig vinkel på endetarmen er viktig når du er på toalettet – slik denne litt kuriøse og underholdende videoen illustrerer.

Bonusinfo: Nye tarmmålinger overrasker

? LENGDE: Hele tarmen fra tynntarm til tykktarm og endetarm er omkring fem meter lang – ikke åtte meter, som forskerne har trodd.? OVERFLATE: Tarmens mange folder gir den en samlet overflate på 32 m2 – ikke 300, som tidligere estimater kom frem til.

Tarmtypen avslører hvor du kommer fra

Det er ikke bare toalettadferd som avslører hvor i verden vi bor. Tarmtypen kan også si noe om hvor vi kommer fra. Finn ut mer i vår artikkel:

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: