Chili

Hvorfor er det noen som venner seg til å spise chili?

Smertesignaler blokkeres når man venner seg til å spise chili

23. mars 2010

Den ”hotte” ingrediensen i chili heter capsaicin og utløser svett panne og en brennende følelse i munnhulen.

Stoffet virker på nerveendene i munnen, nesen, magen og huden, som sender signaler til hjernen når vi brenner oss eller huden blir irritert.

Nervene gir signal ved å frigi et bestemt stoff: substans P. Regelmessig inntak av chili vil tømme nervene for substans P. og blokkere smertesignalene, og derfor kan man spise stadig sterkere mat. Toleransen overfor capsaicin må gjenoppbygges hvis man ikke spiser sterk mat på en stund.

Noen av oss tåler sterkere mat enn andre fra naturens side, det skyldes som regel at de har færre smaksløker enn befolkningsgjennomsnittet.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: