Raseri

Det tar bare to sekunder fra du blir irritert til du skjeller ut kjæresten din.

© Shutterstock

Dette skjer i kroppen din når du eksploderer av raseri

Du er aldri mer enn to sekunder fra å eksplodere. Vitenskapen gir deg den ultimate guiden til raseriets præriebrann gjennom kroppen.

16. januar 2017 av Christian Ammitzbøll Juul

  • 0 sekunder:

En sump av oppvask, etterlatt av kjæresten din, bombarderer syns- og luktesansen fra det øyeblikket du kommer ut på kjøkkenet. De elektriske impulsene flyr mot hjernens følelsessenter.

  • 0,5 sekund:

Sinnet begynner å boble, og minnene fra hundrevis av ganger sjusk og latskap fra vedkommende har ødelagt dagen din, sørger for mer bensin på bålet. Hjernens fornuftssenter forsøker å bremse raseriet, men forgjeves.

  • 1 sekund:

Hjernen sender en bølge av signaler ut i kroppen, og noen treffer binyrene. Her aktiverer de små celler som straks begynner å pumpe hormonet adrenalin ut i blodårene.

  • 1,5 sekunder:

Signaler fra hjernen og adrenalin i blodet går sammen og setter fart i organene. Pulsen stiger og lungene trekker inne masse luft, mens leveren begynner å pumpe sukker ut i blodet.

  • 2 sekunder:

En perfekt storm av elektriske impulser, adrenalin, oksygen og sukker rammer muskelfibrene. Bare to sekunder etter at du fikk øye på oppvasken, er kroppen din klar til å gå amok og sette porselenet – eller hele kjøkkenbordet – i fare.

Les også

Kanskje du er interessert i...

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: