Graham

Den perfekte trafikkulykkekropp er fettpolstret og halsløs

Eksperter har tenkt ut et menneske som er perfekt tilpasset voldsomme trafikkulykker. Hodet hviler direkte på overkroppen, kraniet har en innebygget beinhjelm, og ansiktet er beskyttet av et ekstra lag med fett.

23. november 2016

Menneskemodellen Graham har den perfekte kroppen – til å overleve en trafikkulykke.

Voldsomme bilder av trafikkofre, ødelagte testdukker og airbager er noe vi ofte kan se i kampanjer for bedre trafikksikkerhet.

Men nå har den australske kommisjonen for trygg trafikk satt den livaktige, men merkelige modellen Graham inn i kampen.

Graham har ikke noen hals

Han er skapt i et samarbeid mellom en kirurg som behandler trafikkofre, en ekspert på trafikkulykker og kunstneren Patricia Piccinini.

Modellen har ingen hals for å unngå whiplash ved bilulykker.

Graham er konstruert som et trafikksikkert menneske av silikon, glassfiber, harpiks og menneskehår.

Målet med prosjektet er å vise hvor menneskekroppen er mest sårbar i en trafikkulykke. Derfor er modellen godt fettpolstret, og han har fått ekstra forsterkning rundt omkring på kroppen.

For eksempel hviler modellens hode rett på overkroppen for å skåne nakken, huden hans er tykkere for å skjerme mot voldsomme hudavskrapninger, og beinet har et ekstra ledd, slik at han skal kunne hoppe vekk fra fare.

Slik er Graham optimert:

Menneskemodellen tydeliggjør hvordan en del justeringer av kranium, hjerne og ribbein kunne forhindre dødsulykker ved over 100 km/t.? HJERNEN: Ekstra ryggmargsvæske beskytter hjernen og sentralnervesystemet mest mulig.? KRANIET: Kraniet minner om en hjelm og er sterkere enn normalt for å absorbere støt.? ANSIKTET: Ekstra mye fett i ansiktet beskytter kraniet mot støt.? RIBBEIN: Mellom hvert ribbein har modellen luftputer som airbager.? LEDDENE: Ekstra sener gjør at kneet kan bevege seg i alle retninger.

Les også

Kanskje du er interessert i...

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: