gratis iq test

Ta vår gratis IQ-test og finn din intelligens

Hvor intelligent er du? Ta Illustrert Vitenskaps store, gratis IQ-test og få svaret. Beregn IQ-en og få en utdypende rapport med resultatene dine og se hvor høyt du ligger på intelligensskalaen.

27. februar 2017

Start gratis IQ-test her:

Klikk på knappen over og start vår gratis IQ-test.

Illustrert Vitenskaps IQ-test på norsk tester visuelle evner, språksans, logisk sans, tallforståelse og hukommelse.

Den gratis IQ-testen er grundig, og når du har vært gjennom den, får du en utdypende IQ-rapport, som dels gir deg et tall på din samlede IQ, dels gir deg en IQ-skår innenfor hvert område, slik at du kan se hvor du er best.

Vår IQ-test er helt gratis, men du må være registrert bruker av nettstedet for å kunne ta den. Når du klikker på "start test" får du automatisk muligheten til å opprette en gratis profil og komme i gang med vår IQ-test med det samme. Er du allerede bruker på illvit.no, kan du velge å logge inn.

Slik tar du Illustrert Vitenskaps gratis IQ-test

gratis IQ-test 1
  • IQ-test i fem deler. Illustrert Vitenskaps IQ-test kommer i fem deler. Hver del av IQ-testen innledes med en veiledning og et oppgaveeksempel.

  • IQ-testens oppgaver. I vår gratis IQ-test får du presentert én oppgave om gangen. Når du har løst oppgaven, skal du trykke på "Neste".

  • Gratis profil. For å ta IQ-testen må du ha en gratis profil. Underveis i testen vil du derfor bli bedt om å logge inn eller opprette en profil hvis du ikke allerede har en.

  • Lagre og gå tilbake. IQ-testen tar ca. 30–45 minutter å gjennomføre. Underveis kan du lagre delresultatet og gå tilbake senere.

gratis IQ-test 2
  • Løs IQ-testen uten hjelp. Oppgavene i IQ-testen skal løses uten bruk av hjelpemidler som papir og blyant eller trykte og digitale oppslagsverk. Sørg for at du kan arbeide uforstyrret!

  • Deler av IQ-testen løses på tid. Vær oppmerksom på at en del av IQ-testen skal løses på tid. Det fremgår tydelig i introduksjonen til hver del av IQ-testen om den skal løses på tid eller ikke.

gratis IQ-test 3

  • Når du har gjennomført IQ-testen, får du et samlet tall for din IQ sammen med en utdypende rapport som viser hvordan du har klart deg i de forskjellige delene av testen. Vi sender deg en lenke til din IQ-rapport.

  • Klikk på "Start test" for å begynne din gratis IQ-test. Deretter følger instruksjonen for første del av testen.

Lykke til med IQ-testen!

Få en grundig rapport med din gratis IQ-test

Når du har tatt den gratis IQ-testen, får du en rapport som forteller om din IQ.

IQ-rapporten gir deg et samlet tall for din IQ og en IQ-score innenfor hvert av IQ-testens fem områder: Visuell intelligens, språklig intelligens, hukommelse, logisk sans og matematisk intelligens.

I rapporten kan du også sammenligne din IQ med en gjennomsnittlig IQ.

Del IQ-rapporten din med venner på Facebook eller hold den for deg selv – det er helt opp til deg.

Et par tips

HAR du allerede tatt IQ-testen?

Vi har sendt deg en e-post med en lenke til din IQ-rapport. Klikk på lenken for å komme tilbake og se resultatet ditt.

Vil du ta testen igjen?

Det kan du så absolutt – bare klikk Start testen og start forfra. Men husk at IQ-tallet ditt blir mindre realistisk når du allerede kjenner til oppgavene og innholdet i testen.

Om Illustrert Vitenskaps gratis IQ-test

gratis IQ-test 4

Illustrert Vitenskaps IQ-test er en klassisk IQ-test som tester både visuelle evner, språkkunnskap, hukommelse, logisk sans og tallforståelse.

Vår gratis IQ-test er basert på en amerikansk test på nettet, som ved testing har vist seg å gi resultater som holder seg innenfor 4 % av resultatene ved den såkalte WAIS-III (Wechsler Adult Intelligence Scale III). WAIS-testen er nok det nærmeste man kommer en universelt anerkjent IQ-test, og den nyeste utdgaven brukes i dag av profesjonelle psykologer verden over.

Illustrert Vitenskaps gratis IQ-test må likevel ikke ses som en erstatning for en ekte WAIS-test, som for øvrig alltid bare må foretas under overvåking av utdannede forsøksledere, og som derfor slett ikke kan foretas på nett hvis den skal være rettvisende.

Merk deg derfor at tallet som kommer ut av IQ-testen ikke er et skuddsikkert mål for IQ-en din, men hvis du har gjennomført IQ-testen seriøst og omhyggelig, gir den en god idé om hvor du ligger i spekteret.

Start din gratis IQ-test her:

Få et godt tilbud på Illustrert Vitenskap

Få 3 utg. av Illustrert Vitenskap til 79,00. Klikk her.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: