lykketest ultra happy

Du er overlykkelig

Du er nesten for lykkelig og burde nok bekymre deg litt mer.

10. juli 2015 av Gorm Palmgren

Du er ubekymret og ser lyst på fremtiden

Du er som regel svært positiv og føler deg stort sett alltid overbevist om at det er en løsning på problemene – hvis det da i det hele tatt faller deg inn at det skulle være noen problemer.

Du bekymrer deg svært lite for fremtiden, men gleder deg i stedet til alt det gode den helt sikkert har å by på.

Du er åpen og nysgjerrig, og din ukuelige optimisme smitter over på andre folk, som trives med å være en del av ditt sorgløse univers. Du har som regel lett for å få venner, og da du gavmildt gir dem en masse av ditt eget, store overskudd, får du også en hel masse tilbake.

Sorgløsheten din har også en bakside

Men din nesten totale mangel på bekymringer kan bli for mye av det gode. Problemer oppstår alltid, og hvis du er for sorgløs til å ta notis av dem, får du høyst sannsynlig heller ikke løst dem.

Hvis man vil forandre verden til det bedre, må man kunne fokusere på problemene og ta dem på alvor, og det kan du ha problemer med.

Amerikanske forskere viste i 2007 at ekstremt lykkelige mennesker sjelden går inn i politikken fordi de er fornøyd med tingenes tilstand; de har lavere lønn enn litt mindre lykkelige mennesker, som godt kunne tenke seg noe mer i lønningsposen; og de har generelt lavere utdannelse fordi de sikkert kommer til å klare seg uten.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: