lykketest sad

Du er ikke særlig glad

Du er ikke særlig glad og er kanskje rett og slett litt smådeprimert.

10. juli 2015 av Gorm Palmgren

Ditt fokus på problemer gjør livet vanskelig

Du har en tendens til å fokusere på problemer i stedet for muligheter, og det skaper ikke bare en generell misnøye, men gjør også mange oppgaver vanskeligere å løse.

Hvis noe går galt, kan du bli helt slått ut, og du bebreider ofte deg selv for miseren. Når du ser andre folk lykkes i sine gjøremål, kan du bli misunnelig og føle deg som en fiasko.

Den innstillingen går ut over din egen selvtillit og kan lett føre til mistillit eller usikkerhet overfor andre mennesker.

Dermed blir du tilbøyelig til å lukke deg selv inne, noe som ikke bare risikerer å føre til ensomhet, men kan også gjøre det vanskeligere å få hjelp til å løse problemene.

Pessimismen kan lamme deg

Den gjennomgående forventningen du har til at ting kommer til å gå galt, kan til tider gjøre deg nesten handlingslammet fordi du nærmest desperat forsøker å ha kontroll over hver minste detalj.

Mangelen på godt humør kan gjøre hverdagen din enda vanskeligere og gi deg problemer både på arbeid og i privatlivet.

Du bør velge dine kamper

Prøv å la være å tenke på problemer du ikke uten videre kan gjøre noe med og konsentrer deg i stedet om dem som du faktisk har en mulighet til å løse.

Det nytter f.eks. ikke å ergre seg over klimaet hjemme hvis du ikke er villig til å ta konsekvensen og flytte langt vekk.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: