Food sensor

Sensor varsler om skjemt kjøtt

En sensorstrimmel kan varsle hvor langt kjøttet i kjøledisken er kommet i forråtnelsesprosessen

15. august 2011

Snart vil en spesiell sensor kunne avsløre dårlig kjøtt og fisk i kjøledisken i supermarkedet. Forskere ved et Fraunhofer-institutt i München har utviklet en sensorstripe som produsenten legger i den forseglede pakningen, og som deretter vil røpe innholdets tilstand.

Sensoren reagerer på biogene aminer, altså molekylene som dannes når mat, særlig fisk og kjøtt, begynner å råtne. Aminene er også opphavet til den vonde lukten som oppstår når noe råtner. Når sensorstripen blir gulgrønn, betyr det at innholdet ikke lenger er spiselig.

Forskerne jobber nå med å utvikle en måler som man kan føre over forskjellige matvarepakker i butikken for å se hvor langt kjøttet er kommet i sin naturlige forråtnelsesprosess.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: