KunstigTop

Kunstig hud glatter ut rynkene

Ny oppfinnelse av forskere fra Massachusetts Institute of Technology gjør det mulig å fjerne rynker og poser under øynene ved hjelp av en gele.

23. september 2016

Et team av forskere fra blant annet det anerkjente Massachusetts Institute of Technology (MIT) i USA har funnet opp en type kunstig hud som fjerner rynker og poser under øynene.

Den kunstige huden er silikonbasert og består av lange molekylkjeder som er lenket sammen på tvers.

Kjedene sikrer at materialet er svært elastisk, og at huden kan strekkes over to og en halv ganger sin opprinnelige lengde og straks vende tilbake til sitt utgangspunkt igjen.

Markant effekt

Den kunstige huden smøres på i to omganger i form av en gel eller krem som trekker seg sammen og størkner til den elastiske formen. Huden virker i 24 timer, og forsøk har vist at effekten er markant:

Poser under øynene blir redusert til knapt halvparten i et helt døgn etter påsmøringen.

FØR: Posen under øyet og rynkene ses tydelig her. Når den kunstige huden blir påført, strekker den ut huden og skjuler begge deler, slik en ansiktsløftning gjør.

ETTER: Den påsmurte kunstige huden er usynlig. I minimum et døgn etter påsmøringen er posen under øyet om lag 40 prosent mindre enn den normalt ville være.

Les mer: Forskere skaper kunstig hud med naturlig hår

Les også

Kanskje du er interessert i...

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: