Interviewing koro-speaking people

Ukjent språk – en lingvistisk gåte

Det til nå ukjente språket koro er funnet i en avsides indisk delstat.

21. mars 2011

En gruppe språkforskere på ekspedisjon i den avsidesliggende indiske delstaten Arunachal Pradesh har støtt på et til nå ukjent språk som kalles koro.

Språkforskerne deltar i prosjektet Enduring Voices som drives av National Geographic. Men i arbeidet med å studere to språk man kjente fra før, aka og miji, hørte forskerne plutselig et helt annet språk fra en av bambushyttene. Koro viste seg å være svært forskjellig fra aka og miji og hadde et annerledes lydsystem. Også måten setningene bygges opp på, avviker fra mønsteret i de øvrige språkene i området.

Forskerne, som kommer fra India og USA, mener at aka og koro er like forskjellige som engelsk og japansk. Men merkelig nok oppfatter lokalbefolkningen aka og koro som dialektvarianter av samme språk.

Forskerne vet at aka stammer fra slavehandlere som tidligere var aktive i området. Opprinnelsen til koro er imidlertid mer usikker. Koro kan kanskje være et språk som ble skapt av slavene. Oppdagelsen av koro gjør at antallet kjente språk i verden øker med 1 og ender på 6909.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: