parapsykologi

Parapsykologi: Delta i forsøk

Kan du gjette hvilket lydklipp du kommer til å høre, eller merke når en annen tenker på deg? Det er noen av de morsomme forsøkene du kan delta i på den britiske forskeren Rupert Sheldrakes nettside.

7. februar 2013 av Gorm Palmgren

Rupert Sheldrake undersøker om parapsykologiske fenomener som tankelesing, clairvoyance og synskhet virkelig eksisterer, og ved å ta testene på nettsiden hans deltar du automatisk i hans forskning.

Parapsykologi er naturlig

Gjennom forskningen sin på Trinity College, Cambridge i England er Rupert Sheldrake blitt overbevist om at parapsykologiske fenomener er helt naturlige, og han har sin helt egen teori for hvordan de fungerer.

Ifølge ham har hvert enkelt menneske ikke en personlig bevissthet i sin egen hjerne, men vi deler derimot en felles bevissthet som kan sammenlignes med en sky av kunnskap. Jo bedre man kjenner eller ligner et annet menneske, desto mer av skyen deler man med hverandre, og sett ut fra den synsvinkelen er det ikke vanskelig å forestille seg at man kan lese hverandres tanker eller umiddelbart kan forstå hva andre føler.

Ta testene

Bli forsøksperson for Rupert Sheldrake ved å ta disse testene.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: