Sean Penn crying

Vis følelser og bli mer tiltrekkende!

Det er en god idé å bære følelsene på utsiden, i hvert fall hvis du gjerne vil oppfattes som attraktiv av det motsatte kjønn.

15. april 2016 av Mikkel Skovbo

Mystisk, kul og en hard negl?

Overlat det til James Bond.

Hvis du gjerne vil fremstå som attraktiv overfor andre mennesker, bør du i stedet vise følelser og gjøre det enkelt for andre å forstå deg. Det viser en studie foretatt av en forskergruppe fra Tübingen Universitet.

Tydelige følelser gjør deg attraktiv

Forskerne viste forsøksdeltakerne bilder av en rekke kvinner og fikk dem til å vurdere hvor attraktive de var.

Dernest ble det vist videoer av de samme kvinnene mens de ga uttrykk for følelser som angst og sorg. Forsøksdeltakerne ble samtidig spurt hvilke følelser kvinnene uttrykte, og hvor sikre de var i vurderingen.

Til slutt ble forsøksdeltakerne spurt en gang til hvor attraktive de mente de ulike kvinnene var.

Resultatet var klart: «Jo bedre forsøksdeltakerne mente de forsto en annen persons følelser, jo mer tiltrukket følte de seg av personen», skriver forskerne i studien.

Følelser er viktigere enn utseende

Studien viste også at det ikke nødvendigvis var de vakreste kvinnene forsøksdeltakerne – som besto av både menn og kvinner – vurderte som mest attraktive.

Skanninger av nerveaktiviteten i hjernens belønningssenter avslørte at det var størst aktivitet hos de forsøkspersonene som opplevde en match mellom en kvinnes følelsesmessige atferd og deres egen forestillingen om atferden hennes – uansett utseende.

Det er altså noe som tyder på at opplevelsen av å «være på bølgelengde» og kunne forstå hva noen tenker og føler – såkalt psykisk tiltrekning – ikke står tilbake for den fysiske varianten.

Det kunne James Bond kanskje tenke litt over neste gang han går til baren.

Følelser kan hjelpe deg med de store beslutningene

Følelser er ikke bare tiltrekkende, de er også godt egnet til å treffe kompliserte livsvalg. Det kan du lese mer om i denne artikkelen:

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: