cleavage

Bryster erstattet rumpeballer

12. mai 2011 av Klaus Wilhelm

Umiddelbart er det ingen logisk forklaring på hvorfor kvinner ikke bare skjuler kjønnsdelene, men også brystene. Men ifølge den britiske zoologen Desmond Morris ble kimen til denne bluferdigheten lagt da menneskets forfedre for noen millioner år siden begynte å gå oppreist.

Painted lips

Som nåtidens sjimpansehanner var også hannene hos menneskets tidlige forfedre svært opptatt av hunnenes bakdel. Men da fortidsmenneskene reiste seg og begynte å gå på to ben, ble mennenes oppmerksomhet nå rettet mot kvinnenes frontparti som erogen sone. Kvinner som var utstyrt med frodige bryster som minnet mennene om rumpeballer, ble derfor de mest populære og kunne gi deres arveanlegg videre. Da brystene dermed ble til et seksuelt signal, ble de også omfattet av menneskets bluferdighet.

Chest

Og utviklingen gikk enda lenger. For da mennesket begynte å dekke til kjønnsdeler og bryster, ble hele kroppen i evolusjonens løp seksualisert. Nåtidens mennesker kan også tenne på en vakker nakke, strålende øyne eller fyldige lepper, noe som dermed også er blitt ”seleksjonsfaktorer”. Selv om bluferdigheten grunnleggende har forsøkt å fjerne vår oppmerksomhet fra kroppen, har den altså i praksis medvirket til å gjøre hele kroppen tiltrekkende.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: