myth 10 parking

Myte 10: "Menn er bedre til å lukeparkere"

De fleste menn tror de er flinkest til å manøvrere bilen raskt og smertefritt inn til fortauskanten. Forskning viser at det er noe i det.

28. august 2013 av Carsten Nymann

SANT

De fleste menn er av den mening at de er bedre enn kjæresten til å lukeparkere. Nå er det vitenskapelig bevist at flesteparten av dem har rett.

Menn parkerte raskere og mer presist

I 2010 satte Claudia Wolf ved Ruhr-universitetet i Tyskland 30 kvinner og 35 menn bak rattet i en Audi A6 og ba dem lukeparkere mellom to parkerte biler. Forsøket viste at mennene i gjennomsnitt utførte manøvren 40 sekunder eller nesten 50 pst. fortere enn kvinnene. Mennene parkerte dessuten mer nøyaktig slik at Audien sto penere i forhold til de andre bilene og fortauskanten.

For å finne årsaken til mennenes overlegne parkeringsevner testet forskeren forsøkspersonenes romsans. Forsøkspersonene skulle snu og dreie en figur inne i hodet for å se om den passet inn i en bestemt form. En oppgave mennene klarte markant bedre enn kvinnene, noe som kan bidra til å forklare forskjellen i kjønnenes parkeringsevner

Manglet selvtillit

Claudia Wolfs undersøkelser viste imidlertid også at kvinnene ikke hadde særlig stor tillit til sine parkeringsevner, og det kan i seg selv være en del av årsaken til deres dårligere prestasoner.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: