Giraffe

Du er en sjiraff

12. juni 2012

Noen mennesker har en fantastisk evne til å se ut somom de tar livet og alle dets utfordringer med knusende ro, for så likevel å bevege seg med et utrolig tempo og få gjort en hel masse. Det gjelder i aller høyeste grad også sjiraffen, som vandrer over savannen i en langsom, duvende gange, som ikke desto mindre bringer dyret opp på 40–50 km/t.

Resten av tiden står en sjiraff gjerne å betrakter livet rundt seg med samme ro som en asiatisk yogi halvveis til Nirvana. Sjiraffer har store øyne og et godt syn, og takket være høyden også et glimrende overblikk. De foretrekker store landskaper og åpne flater der de kan se langt rundt seg.

Sjiraffer er rolige og avslappede vegetarer som sjelden lar seg stresse. De foretrekker en liten blund i ny og ne – gjerne stående fordi det er vanskelig for dem å legge seg ned og reise seg opp – og ellers tar de livet rolig. Ungene passer de med stor omhu og forsiktighet, selv om de får en litt barsk start på livet idet de faller 2 meter rett ned på bakken under fødselen.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: