forsiktigper kaffe

Du er en forsiktigper

Du er flink til å slappe av og ta det med ro. Dermed har du gode sjanser for å unngå stress, og det er gode nyheter for deg.

12. juni 2015 av Gorm Palmgren

Unngå stress

Du er flink til å slappe av og unngå stress, og det er bra for deg.

Når man er rolig og avslappet, har kroppen overskudd til å ta seg av alle de prosessene som ikke bare er nødvendige for å overleve her og nå. Da kan den i stedet bruke energi på å vedlikeholde og bygge opp seg selv.

Det betyr blant annet at immunforsvaret styrkes og hukommelsen blir bedre, og at man i det hele tatt får en bedre helse.

Gode arbeidsrutiner holder stressnivået nede

Dine disiplinerte arbeidsvaner, der du aldri utsetter noe til siste liten, er en svært god måte å holde stressnivået nede på. Og selv om du en gang i blant sikkert har for mange baller i luften, så girer du ned etterpå, slik at kroppen kan falle til ro igjen.

Bruk nettverket

Nære venner, som forstår og støtter deg, er svært viktige for å beholde helsen og humøret, men dere behøver ikke å bruke all energien deres på å støtte og trøste hverandre.

På samme måte som en bil av og til har godt av å komme opp i et høyt turtall for å brenne ut sot, så kan det også styrke både kropp og vennskap hvis dere fra tid til annen utfordrer hverandre og krysser noen grenser sammen.

Press deg selv – en gang imellom

Du skal nemlig huske på, at det ikke er noe galt i å utsette seg for stress en gang imellom. Det er kroppen bygget til å kunne klare, og stress blir først skadelig hvis den aldri får lov til å slappe av.

Hvis du har planlagt å gjøre noe arbeid en ettermiddag og det plutselig dukker opp en annen, spennende mulighet, er det jo ikke noe i veien for at du utsetter arbeidet og gjør det ferdig helt på tampen.

Alt – også et rolig og avslappet sinn – skal nytes med måte, og derfor bør du heller ikke holde igjen hvis noen virkelig tråkker deg på tærne eller krysser grensene dine.

Da er det helt i orden at du hisser deg opp og setter dem på plass.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: