Aga Toad

Du er en agapadde

12. juni 2012

En tettvokst storeter med hang til mange sexpartnere, får mange barn, men er ikke særlig god til å ta seg av dem. Hvis det sto i en kontaktannonse ville det sikkert ikke tiltrukket mange interesserte, men slik er livet for agapadden.

Tross alt har den en egen sjarm, og den har da også positive sider. Den er ikke særlig kresen i forhold til levesteder og omgivelser, og den lar seg sjelden påvirke av mye, det være seg vær og vind eller andre dyr i nærheten.

En agapadde er selvfølgelig også giftig, og den trenger derfor ikke å bekymre seg noe særlig. Man kan si at alt som er mindre enn agapadden er mat for den, og alt som er større er den fullstendig likegyldig til.

Agapadden er rolig og avslappet – et utpreget B-dyr som er aktiv for det meste i de mørke timene. En typisk agapadde lever livet sitt innenfor et begrenset område i hjemlige, trygge omgivelser, men takket være mennesker har den blant annet flyttet fra Sør- og Mellom-Amerika, der den opprinnelig fantes, til land som Australia, der den trives strålende. Dessverre synes Australias andre beboere ikke spesielt mye om den nye tilføyelsen til landets dyreliv.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: