Nazi gold

Nazi-gullet

Nazi-gull stukket unna i sørtysk fjell.

15. desember 2010

Hva er bakgrunnen?

Da annen verdenskrig gikk mot slutten, klarte nazitoppene å få unna store mengder gull. Ett parti ble eksempelvis sendt av gårde fra riksbanken i Berlin til en kaserne i Alpene.

Gullet ble i all hast gjemt, blant annet på fjellet Steinriegel. Men amerikanerne fikk etter kort tid fatt i de ansvarlige offiserene og lokaliserte over 700 gullbarrer. Men noen mener at det ennå kan ligge igjen så mye som tre tonn gull.

Hvor har vi lett?

Skattejegere med metalldetektorer har i årevis lett på og rundt Steinriegel-fjellet. Nå og da kommer det melding om at det er funnet litt gull – nok til å holde interessen ved like.

Sjanse for å gjøre et funn

Nazi-gullet har helt sikkert eksistert, og sjansen for å finne mer er absolutt til stede. I tillegg til på Steinriegel skal man også ha gjemt vekk gull på bunnen av flere innsjøer og i Middelhavet.

Siste kapittel

Fra 12. januar og ti dager fremover forteller vi om ti funn som står på arkeologenes ønskeliste. Klikk deg inn hver dag og les om steder og gjenstander som går igjen i verdens erindring.

Kanskje er de forsvunnet, kanskje har de aldri eksistert. Men drømmen om å finne dem lever:

Den hellige gral Paktens ark Det hvite skip Aristoteles' skrifter Biblioteket i Alexandria Djengis Khans grav El dorado Metropolis Amelia Earharts fly Nazi-gullet

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: