Grasshopper with pink eyes

Zoologer fant 200 nye regnskogarter

Ekspedisjoner undersøkte to skogområder i fjerne fjellstrøk på Papua Ny-Guinea

21. februar 2011

Et oppbud av zoologer og diverse eksperter fra flere universiteter har påvist ikke færre enn 200 nye arter av dyr og planter på flere ekspedisjoner inn i det som til da var uutforskede regnskogområder på Papua Ny-Guinea i Stillehavet.

yellow spotted frog

De to naturområdene heter Nakanai Mountains og Muller Range og er så ekstraordinære at de er kandidater til inntreden på UNESCOs verdensarvliste. Blant de mest overraskende artene som ekspedisjonene støtte på, var en liten fjellmus som ikke bare var en ny art, men som også var så særpreget at den blir representant for sin egen slekt. Musens hale var svært lang og hadde en lang, hvit haletupp. Den hadde fortenner som pekte forover, noe som tyder på at den tilbringer livet på bakken der den graver huler og ganger under jorden.

Mouse with white tail

Forskerne fant også 24 nye froskearter, en av dem i slekten Platymantis som legger egg på land og mangler rumpetrollstadiet. Resten av de nye dyreartene var edderkopper og insekter, blant annet en gresshoppe som vakte oppsikt med å ha rosa øyne. Miljøorganisasjonen Conservation International, som sto bak ekspedisjonene, håper at oppdagelsen av de mange nye artene vil føre til at naturområdene kan bli beskyttet og tatt opp på verdensarvlisten.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: