Fox

Se mannen som overlevde haiangrepet

Den australske haieksperten Rodney Fox er en av få som har overlevd et direkte angrep fra en hvithai.

12. oktober 2012

Den australske dykkeren og haieksperten Rodney Fox er i dag i 70-årene, noe som er litt av et mirakel. Han er en av få som har overlevd et direkte angrep fra en stor hvithai. Det var i 1963 han ble angrepet av en stor hvithai utenfor sørkysten av Australia i forbindelse med en dykkekonkurranse.

Haien klappet kjevene igjen rundt Fox' brystkasse, bet én gang, men spyttet ham ut igjen. Etterpå lyktes det noen av de andre konkurransedeltagerne å få Fox om bord i en båt.

Det ene bittet forårsaket så alvorlige skader at ingen regnet med at han ville overleve. De fleste av de indre organene var blottlagt, og samtlige ribben på den ene siden av kroppen var brukket. Fox ble trolig reddet av den trange våtdrakten som holdt organene på plass til han kom under behandling. Da han endelig var fremme ved sykehuset, hadde han imidlertid mistet så mye blod at bare noen få minutter til ville ha kostet ham livet.

Det lyktes legene å reparere de omfattende skadene, men det måtte 461 sting til før Fox var lappet sammen igjen.

Klikk på videoen nedenfor og møt Rodney Fox. Du kan også laste ned hele artikkelen: Haisommer enda en gang. Klikk på knappen nedenfor

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: