Lions eats elephant

Slu rovdyr tar listigheten i bruk

Fra våkenes knipetangsmanøvrer til spekkhuggernes bølgeslagsmetode. Hos enkelte rovdyr når samarbeid og taktikk imponerende høyder. Se fire av de listigste rovdyrene i aksjon.

19. februar 2014

Selen blir skylt i døden

Få fremgangsmåter i dyreverdenen er så utspekulerte som spekkhuggernes bølgeslagsmetode. Sel er stort sett i sikkerhet når de ligger på isflak, men noen grupper av spekkhuggere har spesialisert seg på å skylle byttet i døden.

Knipetangsmanøver overrumpler kanin

De amerikanske kaktusvåkene er svært sosiale rovdyr som har gjort det til en kunst å jakte i flokk. Ved å plassere seg strategisk rundt en kanin og lure den i en felle, får våkene full uttelling for innsatsen.

Se filmen her

Rovdyr samarbeider om å utrydde fiskestimer

Noen ganger tiltrekkes forskjellige rovdyr av samme fiskestim og samarbeider om å gjøre rent bord. Fenomenet kalles baitball (agnball) og både suler, sjøløver, tunfisk, haier og noen tilfeller også hvaler deltar i fråtsingen.

Løven er jaktterritoriets største general

Ikke noe annet rovdyr har et så variert arsenal av jaktmetoder som løven. Alt fra kaniner til elefanter må gi tapt hvis bare løveflokken jobber sammen og velger riktig taktikk. Lær mer om løvenes lynangrep, knipetangs- og avledningsmanøvrer i denne 50 minutter lange naturfilmen:

Som abonnent på bladet kan du laste ned artikkelen ved hjelp av knappen nedenfor.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: