New frog like animal

Ekspedisjon fant 46 nye arter i Sør-Amerika

Eksotiske dyrearter myldret frem under studier av Sør-Amerikas jungel

3. august 2012

Hele 46 ukjente arter av frosker, fisker og insekter ble oppdaget på en ekspedisjon sørvest i Surinam langs elvene Kutari og Sipaliwini i regionen Kwamalasamutu i Sør-Amerika. Ekspedisjonen fant sted allerede i 2010, men artsrikdommen i området viste seg så massiv at den 53 personer store forskergruppen, som var sendt ut av organisasjonen Conservation International, først i år la siste hånd på katalogiseringen av de uvanlig rikholdige funnene.

I alt registrerte ekspedisjonen noe rundt 1300 forskjellige arter på noen få uker.

Cowboyfrosken og PacMan-frosken

En av de nye artene er en malle som er dekket av spisse pigger over hele kroppen, samt en spesiell frosk som fikk tilnavnet ”cowboyfrosken” på gunn av noen karakteristiske sporer. Området i Kwamalasamutu-regionen ble undersøkt som et ledd i Conservation Internationals Rapid Assessment Program (RAP).

Prosjektet har til hensikt på kort tid og med et omfattende oppbud av forskere å kartlegge biomangfoldet i et avgrenset område. I tillegg til de nyoppdagede artene kan Kwamalasamutu-regionen også oppvise en rekke kjente, men likevel spektakulære arter som bare er funnet i dette området.

For eksempel en art hornfrosk som kalles PacMan-frosken fordi munnen er så bred at den er i stand til å sluke et bytte på størrelse med seg selv.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: