NB_u36 galleri11

Dyrebilder blir feiret

Den årlige konkurransen for dyrelivsfotografer – Wildlife Photographer of the Year – har akkurat hatt deadline for innsendelse av bilder. Se de sterkeste bildene og vinnerne fra i fjor.

3. september 2015 av Karine Kirkebæk

Tålmodighet, stillhet og dyktighet er blant kriteriene for å ta et fantastisk bilde av dyr i det fri.

Den amerikanske fotografen Michael Nichols blandet de tre fotografiske dydene med en god porsjon flaks, og det ga ham fjorårets pris som verdens beste naturfotograf. Konkurransen heter "Wildlife Photography of the Year", og årets utgave har akkurat hatt deadline for innsendelse av bilder.

42 000 deltagere

I løpet av de neste månedene skal en jury velge de beste bildene blant 42 000 naturfotografier tatt av fotografer fra 96 forskjellige land. Både amatører og profesjonelle fotografer deltar hvert år i konkurransen.

Vinnerne skal finnes innenfor 15 kategorier, for eksempel pattedyr, planter og sopp eller naturfenomener – og i tillegg er det mulig å vinne den prestisjetunge førsteprisen og bli kåret til Wildlife Photographer of the Year: Årets beste naturfotograf.

Museum står bak utdeling

Bak konkurransen står den britiske institusjonen: Natural History Museum, som har delt ut prisen hvert år siden 1964.

Når vinnerne er kåret, blir de beste bildene stilt ut på National History Museum i London, deretter turnerer utstillingen verden rundt. Vinnerbildene blir også utgitt i en bok.

Du kan se flere fantastiske naturbilder her.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: