NB_u38 Google

Dra på elefantsafari med Google

Nå utvider internettgiganten Street View tjenesten, slik at brukerne også kan bli med på elefantsafari i Kenya – hjemmefra.

17. september 2015 av Karine Kirkebæk

Det har vært mye snakk om krenkelse av privatlivet i forbindelse med Googles Street View-tjeneste. Men det behøver ikke Google å bekymre seg om når det gjelder de siste offentliggjorte bildene.

Bildene stammer nemlig fra nasjonalparken Samburu i Kenya, som utelukkende er bebodd av dyr. Tar du derfor en tur rundt i Sumburu, kan du kommer helt tett på blant annet elefanter og leoparder.

Tatt opp med bil

Bildene er tatt av den klassiske Street View-bilen, som har adskillige datamaskiner i bagasjerommet og et 360-graders kamera montert på toppen.

Googles Street View-bil med kamera montert på taket. Foto: Google.

Når bilen har kjørt en tur i f.eks. Samburu-parken i Kenya eller på Times Square i New York, sammenstiller Street View-teamet bildene med GPS-målinger, bilens hastighet og retning for å kunne konstruere bilens nøyaktige rute.

Deretter blir bildene samlet til panoramabilder uten hull. Her blir det brukt en spesiell algoritme som så å si syr bildene sammen.

Store deler av verden er kartlagt

Google Street View dekker etter hvert store deler av verden.

De blå områdene viser hvor man per dags dato kan gå på oppdagerferd med Google Street View. Foto: Google.

Men det er fortsatt områder på kartet som ikke har fått besøk av Street View-bilen. Det er fortsatt store flekker på kartet – som f.eks. Iran og Nigeria – som man ikke kan besøke med Google Street View, men tjenesten kan likevel vise oss lekne sjøløver under vann ved Galápagosøyene. .

Delta i sjøløvenes lek med Google Street View. Foto: Google.

Neste skritt i Google Street View-planen er 3D-modeller av omgivelsene. En teknikk som de har utarbeidet i samarbeid med kameraprodusenten GoPro.

Google finner opp fremtiden

Google er etter hvert garantisten for nye oppfinnelser som smarte kontaktlinser og svevende vindmøller. Les mer her:

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: