Selfie Hvithodet havørn

10 berømte dyreselfies

En hvithodet havørn tok forleden internett med storm da den poserte sammen med de to canadiske karene som hadde reddet den. Dyr som mer eller mindre frivillig fotobomber folks feriebilder, er den nye farsotten.

2. desember 2015 av Anders Bruun

"Photobombing" kalles det når en ertelysten type kaster seg foran kameraet akkurat idet du trykker på utløseren. Dyrene vil også være med, og nettet er fylt med bilder av dyr som sniker seg med på familiens eller vennenes feriebilder.

Her er et utvalg av de beste dyreselfiene.

1. Havørnens venner

En hvithodet havørn fikk sine 15 minutters internettberømmelse da to canadiske brødre reddet den fra en dyrefelle. Før de slapp den fri igjen rakk de å ta selfien ovenfor. Her kan du se videoen deres også:

2. Ekorn går verden rundt

Melissa Brandts og kjæresten ville ta et bilde fra den vakre Lake Minnewanka i Canada og satte kameraet på selvutløser. Akkurat idet bildet ble tatt, hoppet det opp et ekorn, som til og med klarte å få endret kameraets autofokus, slik at det selv ble stående knivskarpt.

Bildet gikk internett rundt og ekornet ble kopiert inn på utallige andre scenarioer rundt omkring i verden.

3. Slu hvithai

Denne store hvithaien er slu nok til å snike seg med på en selfie – og man er nesten i tvil om den smiler til kameraet eller gjør seg klar til å angripe.

4. Ape med rettigheter

Denne selfien avstedkom en større juridisk diskusjon om opphavsrett. Det er nemlig apen selv, en makake, som har tatt bildet. Naturfotografen David Slater dro i 2011 til Indonesia for å fotografere makaker, men da han på et tidspunkt hadde montert kameraet på et stativ, tok en av apene over og knipset en rekke selfier.

Slater gjorde krav på de juridiske rettighetene til bildene da de jo var tatt med hans utstyr, mens foreninger for dyrs rettigheter mente at det var apen som hadde de fulle rettighetene til bildet.

I 2014 skar imidlertid de amerikanske myndighetene igjennom og besluttet at bilder tatt av dyr, ikke kan være beheftet med opphavsrettigheter.

5. Selfiesnabel

Denne elefanten setter rekord for lengste selfiestikk da den tilsynelatende fotograferer seg selv med kameraet holdt på strak snabel.

Sannheten er nok heller at elefanten bare holder snabelen ut mot fotografen.

6. En tjuvaktig lemur

Nesten som om den ville vise hvor dyktig en selfiefotograf den er, stjal denne lemuren et kamera fra en fotograf og viste hva den kunne.

7. Game of Thrones-stjernen og katten

Peter Dinklage fra Game of Thrones konkurrerer med denne katten om hvem som kan se surest ut.

8. Nærgående giraff

En giraff legger seg oppi fotosesjonen i en dyrepark i New Jersey i USA.

9. Dovendyr

Bare henger litt. En gjeng studenter poserer i Costa Ricas jungel akkurat da et dovendyr foretar dagens formentlig eneste bevegelse.

10. Kamelkysset

Det er muligens kjærlig ment, men det ser ikke særlig behagelig ut.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: